16.Фебруар

И кад беше Он у Витанији у кући Симона губавог и сеђаше за трпезом, дође жена са скленицом многоценога мира чистог нардовог, и разбивши скленицу изливаше Му на главу.
(Мат. 14, 3)

Веома скупа посудица са мирисом се на чудан начин појављује у Исусовом животу. Исус седи за трпезом. Одједном, према њему жури жена и сипа на његову главу скупоцени мирис. Толико је узбуђена, да посудицу и не отвара, већ је просто разбија. Да ли је она толико усхићена (егзалтирана) личност? О, не! Овде видимо нешто велико – страсну веру у објављеног Бога.

Свуда видимо рекламе за освежавајуће напитке, који се користе само "хлађени ледом". Данас, често имамо утисак, као да би хришћани хтели да правимо рекламу ледом охлађеном хришћанству. Библија то не познаје. Када су два ученика у Емаусу препознали васкрснутог Исуса, њихове речи су биле: "Није ли наше срце горело кад нам је говорио успут и тумачио нам Писма?" А Апостол Павле говори: "Божја Ијубав је изливена у нашим срцима". То је страственост вере! Овде видимо срца, у којима је Исус упалио огањ. Како је јадно наше хладно хришћанство. Како би то могло да се промени? Наша Ијубав према нашем Искупитељу ће почети да расте до те мере, у којој ћемо бити напуњени и оснажени Његовом Ијубављу. А Његова Ијубав се најснажније објавила на крсту, где је постао наш заговорник пред Богом, где је платио за све кривице.

Господе! Признајемо, да смо хладни у својим срцима. Наша жеља је да имамо горуће срце за тебе. Амин.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *