15. мај

"Да сазнате каква је нада на коју вас је позвао." Ефесцима 1,18

НАВИКА ДА БУДЕШ ДОРАСТАО СИТУАЦИЈИ

Сети се због чега си спасен – да би се Божји Син објавио у твом смртном телу (види 2. Коринћанима 4,10). Утроши сву своју енергију и силе да оствариш свој избор као Божје дете. Буди дорастао свакој прилици.

Не можеш ништа допринети свом спасењу, али мораш учинити нешто да то покажеш у пракси. Мораш споља изразити оно што је Бог учинио у теби. Да ли показујеш своје спасење својим језиком, својим умом и својим живцима? Ако си још увек она јадна прзница, увек жељан да буде по твоме, онда је лаж рећи да те је Бог спасио и посветио.

Бог је мајстор управитељ. Он дозвољава да те стигну тешкоће како би видео да ли можеш са њима да излазиш на крај. "Са својим Богом скачем и преко зида" (Псалам 18,29). Бог те никада неће заштитити ни од једног захтева свог сина или своје кћери. Петар каже: "Не чудите се… пожару који букти међу вама, као да вам се догађа нешто необично" (1. Петрова 4,12). Буди дорастао приликама. Уради оно што треба. Није одлучујуће колико боли, докле год тај корак пружа Богу прилику да се објави у твом смртноме телу.

Нека те Бог не чује да цвилиш. Нека те нађе пуног духовне ведрине и оспособљености да се објави у твом смртном телу. Бог никада нема музеје. Једини животни циљ је да се објави Божји Син и да нестане свако заповедање Богу. Наш Господ никада није заповедао своме Оцу, а ни ми нисмо овде да заповедамо Богу. Ту смо да се потчинимо његовој вољи како би кроз нас могао да уради оно што жели. Када то будемо схватили, у потпуности ћемо се истрошити са циљем да нахранимо друге.

БОГУ СВЕ МОЈЕ НАЈБОЉЕ – О. Ц.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *