Бог ти одговара

ТИ ГОВОРИШ…-БОГ ТИ ОДГОВАРА… (Светим Писмом)

[1] То је немогуће! – (Свето Јеванђеље по Луки, глава 18:27) А Он рече: Шта је у људи немогуће у Бога је могуће.

[2] Ја сам преуморан! – ( Свето Јеванђеље по Матеју, глава 11:28-30) Ходите к мени сви који сте уморни и натоварени, и ја ћу вас одморити.. Узмите јарам мој на себе, и научите се од мене; јер сам ја кротак и смеран у срцу, и наћи ћете покој душама својим. Јер је јарам мој благ, и бреме је моје лако.

[3] Нико ме стварно не воли. – ( Свето Јеванђеље по Јовану, глава 3:16,34) Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни. Јер кога Бог посла, онај речи Божије говори: јер Бог Духа не даје на меру.

[4] Немогу даље. –   (Коринћанима посланица друга св. апостола Павла, глава 12:9 / Псалми Давидови, глава 91:15) И рече ми: Доста ти је моја благодат; јер се моја сила у слабости показује сасвим. Дакле ћу се најслађе хвалити својим слабостима, да се усели у мене сила Христова./ Зазваће ме, и услишићу Га; с Њим ћу бити у невољи, избавићу Га и прославићу Га.

 [5] Незнам како ћу то савладати. –   (Приче Соломунове, глава 3:5,6) Уздај се у Господа свим срцем својим, а на свој разум не ослањај се. На свим путевима својим имај Га на уму, и Он ће управљати стазе твоје.

[6] Ја не могу све постићи. – (Филибљанима посланица св. апостола Павла, глава 4:13) Све могу у Исусу Христу који ми моћ даје.

[7] Немоћан сам. – (Коринћанима посланица друга св. апостола Павла, глава 9:8) А Бог је кадар учинити да је међу вама изобилна свака благодат, да у свему свагда свако довољство имајући изобилујете за свако добро дело;

[8] Одустајем, нема сврхе. – (Римљанима посланица св. апостола Павла, глава 8:28) А знамо да онима који љубе Бога све иде на добро, који су позвани по намерењу.

[9] Не могу себи опростити. – (Прва саборна посланица св. апостола Јована, глава 1:9/Римљанима посланица св. апостола Павла, глава 8:1)Ако признајемо грехе своје, веран је и праведан да нам опрости грехе наше, и очисти нас од сваке неправде./ Никаква, дакле, сад нема осуђења онима који су у Христу Исусу и не ходе по телу него по Духу.

[10] Неуспешан сам. – (Филибљанима посланица св. апостола Павла, глава 4:19) А Бог мој да испуни сваку потребу вашу по богатству свом у слави, у Христу Исусу.

[11]Ја се стално бринем и напет сам. – (Прва саборна посланица св. апостола Петра, глава 5:7) Све своје бриге баците на Њ јер се он брине за вас.

[12] Губим веру. – (Римљанима посланица св. апостола Павла, глава 12:3) Јер кроз благодат која је мени дата кажем свакоме који је међу вама да не мислите за себе више него што ваља мислити; него да мислите у смерности као што је коме Бог уделио меру вере.

[13] Без памети сам. – (Коринћанима посланица прва св. апостола Павла, глава 1:30) Из ког сте ви у Христу Исусу, који нам поста премудрост од Бога и правда и освећење и избављење.

[14] Осећам се тотално усамљен. –  (Јеврејима посланица св. апостола Павла, глава 13:5) Не будите среброљупци; будите задовољни оним што имате. Јер Он рече: Нећу те оставити, нити ћу од тебе одступити;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *