Лични спаситељ

Да ли си икада прихватио Исуса Христа као свог личног Спаситеља? Пре него одговориш, дозволи ми да објасним питање. Да би исправно разумео ово питање, мораш прво исправно да разумеш "Исус Христос," "лични" и "Спаситељ."

Ко је Исус Христос? Многи људи ће тврдити да је Исус Христос добар човек, велики учитељ и чак и Божији пророк. Ове чињенице су дефинитивно истина о Исусу, али оне не говоре ко Он заиста јесте. Библија нам каже да је Исус Бог у телу, Бог који је постао људско биће (види Јован 1:1,14). Бог је дошао на земљу да нас научи, да нас исцели, исправи, да нам опрости – и да умре за нас! Исус Христ је Бог, Створитељ, суверен Господ. Да ли си прихватио овог Исуса?

Ко је Спаситељ и жашто нам је Спаситељ потребан? Библија нам каже да смо сви жгрешили, сви смо урадили нешто лоше (Римљани 3:10-18). Због последица нашег греха, подложни смо Божијем гневу и осуди. Једина праведна казна за наше грехе, почињене против безграничног и вечног Бога је вечна казна (Римљани 6:23; Откривење 20:11-15). Зато нам је потребан Спаситељ!

Исус Христос, је дошао на земљу и умро уместо нас. Исусова смрт, као утеловљеног Бога, је била потпуна цена за наше грехе (2 Коринћанима 5:21). Исус је умро да би платио казну за наше грехе (Римљани 5:8). Исус је платио цену да ми не би морали. Исусово васкрсење из мртвих је био доказ да је Његова смрт била довољна да плати казну за наше грехе. Зато је Исус једини Спаситељ (Јован 14:6; Дела 4:12)! Да ли верујеш у Исуса као свог Спаситеља?

Да ли је Исус твој "лични" Спаситељ? Многи људи мисле да је Хришћанство одлажење у цркву, држање неких ритуала, или да не грешиш у неким стварима. То није Хришћанство. Истинско Хришћанство је лични однос са Исусом Христом. Прихватити Исуса као личног Спаситеља значи да поверујеш Њега. Нико није спасен вером других људи. Ником није опроштено због добрих дела. Једини начин на који можеш бити спасен је да лично прихватиш Исуса као свог Спаситеља, верујући у Његову смрт за твоје грехе, и у Његово васкрсење као своју гаранцију за вечни живот (Јован 3:16). Да ли је Исус твој лични Спаситељ?

Ако желиш да прхватиш Исуса Христа као свог личног Спаситеља, реци то Богу следећим речима. Упамти, изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вера у Христа те може спасити од греха. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш за твоје спасење. "Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али је Исус Христос преузео казну коју ја заслужујем, тако да вером у Њега ми може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и верујем Ти за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *