„Краљ рока“ је мртав

Елвис Арон Прeсли, (8. јануар 1935 — 16. август 1977) био je амерички музичар, „краљ рока“, изузетно популаран педесетих и шездесетих година 20. века. Продао је више од 150 милиона плоча и играо у двадесетак филмова. Умро је 1977. од прекомерне употребе алкохола и дроге.

У јавности је почео певати са 13 година на црквеним свечаностима и средњошколским приредбама у Мемфису. Са 18 година је напустио школу и пожелео радити као портир у биоскопу и као возач камиона. Прву песму снимио је као рођендански поклон мајци. Прву плочу снимио је 1954. Његов узлет започиње средином 50-тих година хитовима „That’s All Right Mama“ и „Heartbreak Hotel“, а најуспјешнији период му је од 1960. до 1975. године када је издао 52 плоче и још за живота продаје око 600 милиона комада.

Филмску каријеру започео је 1956. филмом „Воли ме нежно“. Углавном је играо у музичким филмовима осредње вредности, али с насловним песмама које су редовно постајале хит. У периоду од 1957. до 1966. Прeсли се налазио на листи десет најкомерцијалнијих америчких глумаца.

Године 1975. настају озбиљни здравствени проблеми, дијабетес, гастритис, а придружује се и дрога од које је Прeсли постао зависан. Године 1977. доживљава срчани удар, али не мења начин живота. 16. августа 1977. Елвис пада у дубоку кому због прекомерне употребе дроге. Доктори му покушавају спасти живот — али не успевају.

Елвис је још за живота постао легенда: за двадесетак година рада објавио је 97 плоча, а на врховима топ листа провео је чак 996 недеља.

На надгробној плочи његово име је написано као "Elvis Aaron Presley" док је његово право име било "Elvis Aron Presley". Иако је ово подгрејало теорију завере по којој Пресли заправо и није мртав, преовлађује мишљење да је Пресли сам променио своје средње име да би било идентично библијском имену Aaron.
Било како било  „краљ рока“ је мртав али "Краљ Живота", Господ Исус Христ је жив!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *