Стварање

Питање је од велике важности. Препуштени сами себи, потпуно смо несвесни Бога. Можеш ли тајне Божје схватити или докучити савршенство Свемогућега? Бог превазилази наше схватање и зато је потребно да нам се Он сам открије.

Стварање је један од начина на који Он то чини. Небеса казују славу Божју и дела руку његових гласи свод небески. Сама величина свемира и његова запањујућа уравнотеженост, разноликост и лепота откривају доста тога о Богу који га је створио. У стварању Бог показује огромну силу, велику интелигенцију и величанствену машту. Јер што се на њему не може видети, од постања света могло се познати и видети на створењима, и његова вечна сила и божанство, па људи немају изговара.

Да бисмо се споразумели један с другим, служимо се речима. Бог исто тако говори човеку кроз речи – речи Библије. Скоро 4000 пута у Старом завету (500 пута у првих пет књига) наћи ћемо речи као што су: ”Господ је рекао”, ”Господ заповеди” и ”Господ рече”. Зато се тврди да Библија не би од човечје воље него научени од Светога духа говорише свети Божји људи.

Ни у једној другој литератури не можемо наћи толико много јасних и детаљних пророштава, која су се касније дословице испунила, а изрекли су их људи који су тврдили да их је Бог надахнуо. Вероватност да се то објасни пуком случајношћу је тако мала да је уопште не треба узимати у обзир.

Даље, постоји утицај Библије на животе људи. Ниједна друга књига нема такву силу да мења животе. Милиони људи је током неколико хиљада година доказало, кроз властито искуство, да је закон … Господњи савршен, крепи душу, сведочанство је Господње верно, даје мудрост невештоме. Наредбе су Господње праведне, веселе срце. Заповест је Господња светла, просветљује очи.

Ни после 2000 година ниједан стручњак у било којој делатности није могао да оповргне било које тврђење Библије. Разлог је овај: Све је писмо од Бога дано. Стога би требало да га прихватимо не као реч човечју, него као што заиста јесте, реч Божју.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *