Суд после смрти

Постоји пакао, драги пријатељу, и на неколико следећих страница желим да вам објасним оно што Исус проповеда о њему. То се налази у Еванђељу по Луки, у његовом 16. поглављу.

Значи, то је Хадес. То је место где су сада сви грешници, место куда ћете отићи и ви, ако умрете без Христа. Тамо ћете чекати до "дана пресуде" да би сте затим били смештени у последње место казне, у Гехену.

Све што ће бити у Гехени може се наћи и у садашњем Хадесу, само ће у Гехени све то бити у већој мери, јер ће тамо суђење бити већ прошлост, коначна пресуда већ изречена.

Неки људи ће рећи: "О, па то је само поређење." Молим?! Тренутак. Сачекајте мало. Шта је поређење? Поређење приказује или дочарава вечну истину. Да, драги моји! А шта би се овде могло дочарати, ако не постоји вечни пакао?

Желим да одговорим на то питање. Могу да докажем сваку реч, па чак и сваку цртицу и нит из овог текста као библијску и истиниту. Не ради се овде само о поређењу, јер се садржај поклапа са учењем целе Библије.

Исус у Еванђељу по Луки 16. каже: "Умро је и богаташ и сахранише га. И кад се мучио у Хадесу, подиже своје очи и виде из далека Аврама и Лазара у његовом наручју. Тада повика: оче Аврааме , смилуј се на мене и пошаљи Лазара да умочи врх свога прста у воду и да ми расхлади језик, јер се мучим у овом пламену. А Аврам рече: синко , сети се да си примио своја добра у свом животу, а Лазар исто тако зла; он се сад овде теши, а ти се мучиш. А преко свега тога постављена је велика провалија између нас и вас, да не могу да прођу они који желе одавде к вама, нити да пређу к нама они оданде."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *