Милош Красић

Милош Красић је рођен 1. новембра 1984. у Косовској Митровици. Красић је српски фудбалер који тренутно игра за ЦСКА из Москве, а стандардни је члан и репрезентације Србије.

Каријеру је почео у Рудару из Косовске Митровице, где су његов таленат приметили скаути ФК Војводина. Са само 14 година, 1999. године прелази у омладински погон Војводине. У наредне 4 године, Красић је играо за све младе селекције Војводине и био капитен омладинског тима.

ЦСКА Москва:

Јануара 2004. године, ЦСКА из Москве купује Красића од Војводине за 2.5 милиона евра. Већ у првој сезони у Москви, ЦСКА осваја Куп УЕФА, а Красић учествује у том успеху. Српски фудбалер је одиграо 3 утакмице на путу до европског трофеја уклјучујучи и финале. У наставку каријере у ЦСКА, Красић је освојио 2 титуле првака Русије (2005 и 2006) и три Купа (2005, 2006 и 2008), као и Суепркуп Русије 2006 и 2007. Красић је постао стандардан члан једног од највећих руских тимова и једна од највећих звезда клуба са којим је редовно учествовао у Лиги шампиона. Након сјајних партија у Русији и европским такмичењима, као и одличних игара за српску репрезентацију, Красић је током 2009. године постао веома тражен од стране великих европских клубова. После сјајних партија у дресу ЦСКА све је извесније да ће Красић своју каријеру наставити у Јувентусу.

Репрезентација:

Красић је био кључни играч младе репрезентације Србије и Црне Горе на Олимпијади 2004., као и на Европским првенствима до 21 године 2004, 2006 и 2007.

Био је у тиму који је играо финале Европског првенства до 21 године у Немачкој 2004. године, али није играо ни у једном мечу. Два месеа касније, на Олимпијади у Атини, Красић је био члан тима који је неславно завршио такмичење. Маја 2006. године, Красић је био кључни играч младе репрезентације која је на Европском првенству у Португалу изгубила у полуфиналу од Украјине после извођења једанаестераца.

Последње наступе за младу репрезентацију имао је на Европском првенству у Немачкој 2007. када је помогао екипи Србије да дође до титуле вицешампиона Европе.

У српски национални тим Красић је први пут позван за квалификације за Европско првенство 2008. Дебитовао је против Казахстана 24. марта 2007., а затим одушевио у ремију са Португалом у Београду четири дана касније. Од доласка Радомира Антића на чело репрезентације, Красић је стандардан члан првог тима и један од најважнијих играча у квалификацијама за Светско првенство 2010. Први гол за репрезентацију постигао је у мечу против Аустрије 15. октобра 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *