Уз Божју помоћ до победе!

Неколико светских новина су "религиозне ритуале" бразилске националне екипе ставили под повећало. У тада актуалним издањима пишу да Зе Роберто, Луцио (обојица Бајерн Минхен) и Кака (АЦ Милан) моле прије сваке игре у својој кабини.

Прије годину дана, након освојења пехара Конфедерације, три су Бразилијанца скупили комплетни  национални тим у круг, и молили се. "Захвалили смо Богу за помоћ", једном часопису Кака одаје тајну.

Молитвена група пре сваке игре
Верници, играчи"селесао-а" састају се два дана пре сваке игре на молитвеној групи, пишу друге новине. Поред три наведена играча, у ту се групу још убрајају Фред, Крис (обојица Олимпик Лион), Жилберто ( Херта БСЦ Берлин), Луисао ( Бенфиса Лисабон), Џиџинјо (Реал Мадрид) и Адриано (Интер Милано). Молитвену групу комплетира некадашњи пилот формуле 1 Аллекс Диас Риберо и бивши бразилијански репрезентативац Жорћинјо, који се брину за духовне потребе играча.

Ове бразилијанске фудбалске звезде показују шта знаћи живети као хришћанин. Имају особни однос с Господом Исусом и Он је све видлјивији у њиховом животу. Иако су богато надарени фудбалери, пре сваке утакмице траже Божју помоћ кроз молитву. Уз то редовно читају Свето Писмо   како би сазнали како Бог мисли и боље га упознали. За њих је Свето Писмо упутство за живот! Штета да многи њуди читају упутство тек кад је већ касно, када имају проблеме или више не знају даље.

Бог и твом животу жели дати потпуно нови квалитет, и тебе жели ставити на страну победника. За то је једна ствар важна: Мораш ући у однос с Богом, мораш се одлучити за живот с Господом Исусом.

Свето Писмо каже о Господу Исусу: " А који га примише даде им власт да буду синови Божији, који вјерују у име његово, (…)"
( Јеванђелије по Јовану 1,12 )

Прими Исусов позив и почни особни однос с Њим. Онда ће и над твојим животом стајати: "Уз Божју помоћ до победе!", победе коју никад нећеш заборавити и која ће заувек променити твој живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *