Ако си примио Христа

Ако се уздаш у Христа, постоје многе дивне ствари којима се можеш радовати. На пример, сада си у измиреном односу са Богом; Библија то назива оправдањем и каже: Оправдавши се дакле вером имамо мир с Богом кроз Господа својега Исуса Христа. Кроз Христа је твојим гресима задан смртоносни ударац: Именом Његовим примиће опроштење греха сви који га верују. Сада си члан Божје породице. Свима који се уздају у Христа даде им власт да буду синови Божји. Вечно си сигуран: Никаква дакле сад нема осуђења онима који су у Христу Исусу. Бог је лично ушао у твој живот у особи Светога духа: Дух онога који је подигао Христа из мртвих живи у вама. Како су то велике истине!

Сада би требао да растеш у духовном животу. Ево четири важне ствари на које би требало обратити пажњу:

Молитва. Сада можеш да разговараш са Богом као са својим Оцем. То је нешто што никада раније ниси могао. Можеш да Му служиш, хвалећи Га због Његове славе, силе, светости и љубави. Свакодневно можеш да тражиш Његово опроштење. Чак ни они који постану деца Божја нису савршени али, ако признајемо грехе своје веран је и праведан да нам опрости грехе наше и очисти нас од сваке неправде. Можеш Му свакодневно захваљивати за Његову доброту према теби. Има много ствари за које ћеш хтети да Му захвалиш, укључујући дарове свакодневног живота које узимамо здраво за готово. Нарочито ћеш бити захвалан што те је спасао, примио у своју породицу и што ти је дао вечни живот. То ти никада неће бити тешко да учиниш! Сада можеш да тражиш Његову помоћ, снагу и вођство, како за себе, тако и за друге. Посебно ћеш желети да се молиш за друге који су далеко од Бога као што си и ти некад био.

Читање Библије. У молитви ми говоримо Богу, у Библији Бог говори нама. Стога је веома важно да је читаш свакога дана: Истражујте што је Богу угодно. Док то чиниш, тражи да ти Бог помогне да разумеш њено значење и да послушаш њено учење: Да у Њему узрастете за спасење.

Заједништво. Сада пошто си постао члан Божје породице, Он жели да се редовно састајеш са својом браћом и сестрама у Господу: Не остављајући скупштине своје … него охрабрујући један другога.

То значи придружење локалној цркви – учини то што пре. Избор праве цркве није увек лак, свакако се потруди да нађеш ону која јасно верује и учи библијске истине. У својој локалној цркви сазнаћеш много више о Богу, јер ти искуство других може много помоћи. Разумећеш важност Божјих нарочитих упутстава о библијском крштењу и Господњој вечери, открићеш радост у дељењу својих даровитих способности и талената које ти је Бог дао с другима. Теби треба црква и црква треба тебе.

Служење. Сада ће то бити твоја привилегија да служиш Господу Богу својему из свега срца својега и све душе своје. Немој да се стидиш сведочанства о нашем Господу Богу, који нас је спасао и светим позивом позвао. Дај светости апсолутно првенство: Јер је ово воља Божја, светост ваша. Затим настој да своје посебне дарове употребиш у Божјој служби, имајући у мислима да смо саздани у Христу Исусу за дела добра. На крају, пази на прилике које ти се пружају да кажеш другима шта ти Господ учини и како те помилова. Говорити другима о Христу није само дужност оних који се уздају у Њега, већ и једно узбудљиво искуство.

Од сада настој да живиш на такав начин да у сваком делу свога живота објавите славна дела онога који вас позва из таме к чудноме виделу своме!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *