ОЧЕ НАШ

Као што се ми као деца обраћамо својим родитељима и са много поверења и наде молимо да нам што учине, даду, и помогну тако исто на свом животном путу, у тешкоћама, искушењима, намерама и плановима обраћамо се искрено и Богу да нам помогне. То је молитва.

Молитве су различите потребе и ситуације у којима се налазимо.

Постоји једна молитва коју је Господ Христос изговорио и препоручио својим ученицима и свима следбеницима.
Ту молитву је дао Господ Христос, па се зато зове Молитва Господња, а назива се и пошетним речима "Оче наш":

Господ Христос је рекао: "Овако се ви молите: Оче наш који си на небесима, да се свети име Твоје, да дође Царство Твоје, да буде воља Твоја и на земљи као на небу; хлеб наш насушни дај нам данас и опрости нам дугове наше као што ми опраштамо дужницима својим, и не уведи нас у искушење но избави нас од злога" (Мт 6,9-13)

.Ово је заиста најузвишенија и најсавршенија молитва. Сва људска бића која верују у Сина Божјега су деца Божја, и као што имају љубави, и поштовања и поверења у своје земаљске родитеље, тако треба да се обраћају Богу као Оцу са много поштовања.
Као Светом, свето и побожно да се обраћамо са искреном жељом да се међу нама оствари Његово савршено царство и да буде све по његовој светој и савршеној вољи.
Да нам да оно што је неопходно за свакидашњи живот; што смо погрешили да нам опрости, али и ми тако да опростимо другима који су нас увредили; да нас сачува да не паднемо у тешкоће, искушења и да нас избави од сваког зла.

Оваквомм молитвом и искреним молитвеним расположењем треба да се обраћамо Богу увек, јер је Он добар и милостив Отац свих нас.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *