Цитати Господа из Јеванђеља по Матеју

Матеј 5:43-48

43 Чули сте да је речено: »Љуби ближњега свога« и мрзи непријатеља свога.  44 А ја вам кажем: љубите непријатеље своје и молите се за гонитеље своје,  45 да будете синови Оца свога који је на небесима, јер он чини да његово сунце гране злима и добрима и даје кишу праведнима и неправеднима.  46 Јер ако љубите оне који вас љубе, какву награду имате? Зар не чине то исто и цариници?  47 И ако поздрављате само своју браћу, шта особито чините? Зар не чине то исто и многобошци?  48 Будите дакле савршени као што је савршен Отац ваш небески.

Матеј 6:5-8

5 И када се молите, не будите као лицемери; јер се радо моле стојећи у синагогама и на раскршћима, да се покажу људима; заиста вам кажем, примили су плату своју.  6 А ти када се молиш, уђи у своју собу, затвори врата своја и помоли се Оцу своме у тајности; и Отац твој који гледа у тајности испуниће ти.  7 А када се молите, не говорите много као многобошци; јер мисле да ће због многих речи бити услишени.  8 Не будите дакле као они; јер зна Отац ваш шта вам треба, пре но што га замолите.

Матеј 6:19-21

19 Не сабирајте себи блага на земљи, где мољац и рђа уништавају и где лопови поткопавају и краду;  20 него сабирајте себи благо на небу, где не уништава ни мољац ни рђа, и где лопови не поткопавају нити краду;  21 јер где је благо твоје, онде ће бити и срце твоје.

Матеј 7:25-28

25 И паде киша и дођоше бујице, и дунуше ветрови и навалише на ону кућу – и не паде; јер беше утемељена на стени.  26 И сваки који слуша ове моје речи а не извршује их, биће као луди човек, који сазида кућу своју на песку.  27 И паде киша и дођоше бујице, и дунуше ветрови и навалише на ону кућу – и паде, и пад њен беше велики.  28 И када Исус сврши ове рећи, дивљаше се народ његовој науци;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *