23. Јануар

Немају вина!
(Јован 2, 3)

Смемо то да кажемо Исусу! У многим свакодневним бригама, које морамо да савладамо, морамо да знамо, да о њима смемо рећи Исусу.

У селу Кана била је свадба. Том приликом је сиромашним Ијудима понестало вина. Да ли може овај мали проблем да заинтересује Божјег сина? Да! Он ће га узети к срцу и пружиће помоћ. Овом лепом примеру се дивимо. Овде започиње Син Божји свој пут у свет.

Жели да скине грехе целог света. Хоће да победи смрт. Почетак тог пута је такав, да приликом свадбе сиромашних Ијуди жели да им помогне да изађу из неприлике. Једноставније цео догађај не можемо да објаснимо, већ само констатацијом да је Исус Спаситељ и у свакодневним ситним бригама.

Морамо искрено да признамо: наш живот се у већини случајева састоји из малих потешкоћа. Мало ко од нас је славан човечанству. А и такав, који себе убраја у величине, пашће скрушено на земљу када га заболи зуб. О, јадне ли свакодневне бриге! Све смемо да кажемо Исусу. То тако лепо доноси мир. Нећу никада заборавити, како је у своје време, једно од моје деце желело да за Божић добије будилник. Дакле, добило је прави кухињски будилник. Како је само било сретно! Чинило му је велико задовољство, да будилник непрекидно звони. И одједном је будилник престао да звони. Уплакано дете ми је пришло и дало ми будилник. Био је неисправан. Не могу да заборавим на тај дечји гест, којим је дете давало ми будилник са сузама и у великом поверењу. Тако смемо и ми да Исусу донесемо своје "неисправне будилнике" и "празне посуде".

Господе Исусе! Захваљујемо, да то смемо учинити! Амин.

 365 X ОН! – В. Б.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *