10.мај

"Стога треба да празнујемо… са бесквасним хлебовима искрености и истине." 1. Коринћанима 5:8

Ломљење хлеба у Светом писму има два значења. Једно је да се подсетимо на Господа, а друго да изразимо своје заједништво са свом Божијом децом. Немогуће ми је да на Земљи у знак заједништва сваком Божијем детету буквално стегнем десницу. А ипак на Дан Господњи Његов народ симболично дотиче исти хлеб, пошто га преломе у Његово име овде, као и свуда по свету.

Где год се налазе, она вером дотичу тај исти Живи Хлеб као и ја. Тако сам у додиру са свом правом Божијом децом. Ту се срећем са свом мојом браћом и сестрама, као и са мојим Господом. Не само да имам заједницу са онима који са мном деле хлеб на мом месном састанку, него и са свима онима што су испружили руке да дотакну тај исти Хлеб живота по целом свету. Иако нас је толико много и толико се међусобно разликујемо, ми смо ипак један хлеб у Христу.

Извор: КРОЗ ГОДИНУ – Ни То Шенг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 10. мај

"Кад је чуо да је то Господ, Симон Петар се опаса огртачем… и скочи у море." Јован 21,7

СВЕ ИЛИ НИШТА

Да ли си икада доживео неку кризу у којој си намерно и усхићено напустио све? То је криза воље. Можда ћеш се споља често с њом суочити, али она нема великог значаја. До напуштања истински дубоке кризе се стиже изнутра, а не споља. Одустајање од спољашњих ствари може да буде показатељ да си потпуно заробљен, у оковима.

Да ли си радо предао своју вољу Исусу Христу? То је трансакција воље, а не емоција; осећање је само врх кривице проузроковане предањем. Ако на прво место ставиш осећања, никада нећеш доћи до предања. Немој питати Бога у чему ће се састојати то предање, већ се предај онако како га видиш, био ти у плиткој или дубокој води.

Ако си чуо глас Исуса Христа на врху таласа, препусти своја уверења ветру, нека одува твоју доследност, али задржи свој однос према њему.

БОГУ СВЕ МОЈЕ НАЈБОЉЕ – О. Ц.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *