13. Април

"Повери Господу своју бригу…" Псалам 55,22

САВЕТ ЗА РАЗНЕ ПРИЛИКЕ

Морамо да правимо разлику између исправног и погрешног ношења терета. Не треба никада да носимо бреме греха и сумње. Понекад Бог ставља на нас бреме које не намерава да дигне. Он жели да га пребацимо на њега. Један превод цитираног стиха каже: "Пребаци поново на њега оно што ти је дао." Ако започињемо неки рад за Бога а нисмо више повезани са њим, осећање одговорности ће постати претешко. Здробиће нас. Али ако пребацимо на Бога оно што је ставио на нас, Он ће одузети осећање одговорности и уместо тога дати спознају њега самога.

Многе Божје слуге су кренули великом одважношћу и племенитим потицајима, али без блиског заједништва са Исусом Христом. За тили час су били здробљени јер нису знали шта ће са теретом. Исцрпљени су, па људи кажу: "Какав горак крај после таквог одушевљеног почетка!"

"Повери Господу своју бригу, свој терет." Досад си га носио сасвим сам. Положи свесно део терета на Божија рамена. "Власт ће му бити на рамену" (Исаија 9,6). Предај Господу "оно шта ти је дао"; немој збацити, али пребаци терет на њега и себе заједно с њим, па ће терет у заједништву с њим постати лак. Немој се никада одвајати од бремена.

БОГУ СВЕ МОЈЕ НАЈБОЉЕ – О.Ћ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *