* 2.мај

"Тога дана ћете молити у моје име… јер вас и сам Отац воли…" Јован 16,26-27

НЕОМЕТЕНИ ОДНОС

"Тога дана ћете молити у моје име", тј. у складу са мојом природом. Не: "Користићете моје име као магичну реч", већ: "Бићеш толико близак са мном да ћеш бити једно са мном." "Тога дана" се не односи на неки надгробни дан. Тај дан се односи на сада и овде. "Сам Отац вас воли". Јединство је потпуно и апсолутно. Наш Господ не мисли да ће тај живот бити ослобођен спољњих збуњености, али као што је Он познавао Очево срце и ум, тако и по крштењу Светим Духом може да нас уздигне у небеске просторе где може да нам објави Божје намере у нама.

"Што год замолите у Оца у моје име…" (Јован 16,23). "Тај дан" је дан непомућеног односа између Бога и верника. Као што је Исус стајао неометено у присуству свога Оца, тако – захваљујући моћној делотворности крштења Светога Духа – можемо бити уздигнути у тај однос. "Да буду једно, као што смо ми једно" (Јован 17,22).

"Даће вам" (Јован 16,23). Исус говори да ће Бог прихватити молитве. Какав изазов! На основу Исусове силе васкрсења и вазнесења, захваљујући Светом Духу којег је послао, можемо доћи у такав однос са Оцем да смо својим слободним избором једно са савршеном и сувереном Божјом вољом као што је то био Исус. У том предивном стању, захваљујући Исусу Христу, можемо да се молимо Богу у његово име, у његовој природи, која нам је дарована кроз Светог Духа. Исус говори: "Што год замолите Оца у моје име, даће вам." Помоћу овог, овај исказ нам може помоћи да се испитамо.

БОГУ СВЕ МОЈЕ НАЈБОЉЕ – О. Ц.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2.мај

"Кога имам на небу? И с тобом ничега нећу на земљи." Псалам 73:25

Немогуће ми је да сувише подвучем важност да би Господа требало да љубимо свим својим срцем. Бог нас не позива ни на шта што би било мање од овога. Он неће да дели наше срце ни с ким и ни са чим. Па и кад би примио највећи део, ипак би био незадовољан. Он од нас тражи потпуну љубав.

Бог не дозвољава супарништво. Све што имамо мора да се положи на олтар – боље речено, после последње жртве исправно положене на њега – сићи ће ватра са неба. Без олтара нема ни небеске ватре. Ни умно разумевање Христовог крста, нити пак наше бескрајно причање о њему – неће нам дати силу Светога Духа. Добићемо је само онда када Њему за љубав све ставимо на олтар.

Извор: КРОЗ ГОДИНУ – Ни То Шенг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *