23.април

"Моје јело је у томе да извршим дољу онога који ме је послао и да свршим његово дело." Јован 4:34

Једна дивна особина духовне службе је у томе што освежава онога који се у њој налази. Узмимо на пример случај Исуса на бунару у Сихару. Када је од те жене затражио да пије био је искрено жедан, но у Својој бризи за њом као грешницом којој је требала помоћ, запоставио је Своју сопствену потребу. Напротив започео је разговор са њом који је њеној души послужио као вода живота.

Тада су се ученици вратили. На њихово изненађење, Господ је изгледао тако освежен да су почели међусобно да се питају одакле Му храна? Одговор је, наравно, у томе, што пружајући живу воду другоме да пије, нашао да Му се жеђ угасила. Живот у Духу и служба Духу су увек такви.

Извор: КРОЗ ГОДИНУ – Ни То Шенг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 23.април

"Да сви буду једно као што си ти оче, у мени и ја у теби. Нека и они буду у нама." Јован 17,21

ОВО ОБЈАШЊАВА СВЕ

Ако идеш неким усамљеним путем, читај Јован 17. Објасниће ти сасвим тачно зашто си тамо где јеси. Исус се молио да будеш једно са Оцем као што је то Он. Да ли помажеш Богу да одговори на ту молитву, или замишљаш неки други крај свога живота? Откако си постао ученик, више не можеш да будеш онолико независан као што си некад био.

Божја намера није да одговори на наше молитве, него да, захваљујући својим молитвама, почнемо да схватамо Божји ум, а ово нам показује у Јовану 17. Постоји молитва на коју Бог мора да одговори, а то је Исусова молитва: "Да сви буду једно, као што смо ми једно" (Јован 17,22). Да ли смо толико блиски са Исусом Христом?

Богу није стало до наших планова. Он не каже: "Да ли желиш да прођеш кроз ову тугу; кроз ово разочарење?" Он дозвољава да нас те ствари снађу јер има своје разлоге. Оно кроз шта пролазимо чини нас или слађим, бољим и племенитијим, или ће нас учинити загриженијима и критички настројеним, још упорнијима да буде по нашем. Оно што нам се догађа чини нас или ђаволима или свецима; то у потпуности зависи од нашег односа према Богу тога тренутка. Ако кажемо: "Да буде воља твоја" (Матеј 26,42), добићемо утеху (Јован 17), утеху спознаје да наш Отац ради у складу са својом мудрошћу. Када схватамо шта Бог жели да постигне, нећемо постати злобни и цинични. Исус се молио за ништа мање него за наше потпуно међусобно јединство као што је Он био једно са својим Оцем. Неки од нас смо далеко од тога. Ипак, Бог нас неће пустити саме све док не будемо једно с њим, зато што се Исус молио да тако будемо.

БОГУ СВЕ МОЈЕ НАЈБОЉЕ – О. Ц.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *