5.мај

"Отидосмо оданде и путовасмо даље; пратили су нас сви са женама и децом – до изван града." Дела 21:5

Надам се, ако Господ данас буде милостив нашим црквама, да ће једна половина од оних који су им придодати бити деца хришћанских родитеља, а друга људи који се из света спасавају. Еванђеље одиста спасава људе из света, али црква не може да буде јака ако прираст долази само из тог правца, а не и од деце њених чланова. Требало би да видимо сталан прилив и из хришћанских породица. Људи као што је Тимотеј, треба да се доведу утицајем једне Лоиде и једне Евнике. То је оно чиме ће се црква веома обогатити.

Да би своју децу довели Богу, ви сами морате ићи напред да би вас она могла следити. Узор ваше вере много ће придодати њиховој.

Извор: КРОЗ ГОДИНУ – Ни То Шенг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 5.мај

"Повери Господу своју бригу…" Псалам 55,22

САВЕТ ЗА РАЗНЕ ПРИЛИКЕ

Морамо да правимо разлику између исправног и погрешног ношења терета. Не треба никада да носимо бреме греха и сумње. Понекад Бог ставља на нас бреме које не намерава да дигне. Он жели да га пребацимо на њега. Један превод цитираног стиха каже: "Пребаци поново на њега оно што ти је дао." Ако започињемо неки рад за Бога а нисмо више повезани са њим, осећање одговорности ће постати претешко. Здробиће нас. Али ако пребацимо на Бога оно што је ставио на нас, Он ће одузети осећање одговорности и уместо тога дати спознају њега самога.

Многе Божје слуге су кренули великом одважношћу и племенитим потицајима, али без блиског заједништва са Исусом Христом. За тили час су били здробљени јер нису знали шта ће са теретом. Исцрпљени су, па људи кажу: "Какав горак крај после таквог одушевљеног почетка!"

"Повери Господу своју бригу, свој терет." Досад си га носио сасвим сам. Положи свесно део терета на Божија рамена. "Власт ће му бити на рамену" (Исаија 9,6). Предај Господу "оно шта ти је дао"; немој збацити, али пребаци терет на њега и себе заједно с њим, па ће терет у заједништву с њим постати лак. Немој се никада одвајати од бремена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *