6.мај

"Да ми да Валак кућу своју пуну сребра и злата, не бих могао преступити речи Господње." 4. Мојсијева 24:13

Само онда кад је Валаам изговорио Божију реч, његове речи су постале пророштво. Говорио је зато што је на њега сишао Божији Дух и независно од свог моралног стања, јер је говорио упркос самоме себи. Бог је, да би објавио Своју реч, користио само човечија уста. Да је Валаам покушао да јој дода своје сопствене мисли и осећања она би одмах престала да буде Божија реч.

Како се само разликује начин на који је Божија реч била објављена кроз Господа Исуса! Раније. Бог је користио људски глас да би ширио Своју реч. Чак и Јован Крститељ, последњи од пророка, није био ништа друго до глас у пустињи. Међутим, када дођемо до Господа Исуса, устаљеност Његове природе нас приморава да о Њему говоримо као о живој Божијој Речи. Кад год је отворио уста – ту се нашла Божија Реч, међутим чак кад их је држао и затворена, жива Реч је још увек била ту присутна у облику Његове личности.

Извор: КРОЗ ГОДИНУ – Ни То Шенг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* 6.мај

"Али узвишице нису биле уклоњене из Израела. Ипак је Асино срце било привржено Господу." 2. Дневника 15,17

ПОПУШТАЊЕ КОНЦЕНТРАЦИЈЕ

Аса је био непотпун у својој спољашњој послушности. Био је исправан у главној ствари, али не у потпуности. Пази када говориш: "Ах, па то не значи много." Чињеница да много не значи теби, може да значи веома много Богу. Колико дуго ће неке од нас Бог морати да поучава једној те истој ствари? Он никада не губи стрпљење. Кажеш: "Знам да сам у добрим односима са Богом", а ипак остају оне "узвишице". Постоји нешто у чему још ниси послушан Богу. Да ли се буниш и кажеш да је твоје срце исправно пред Богом, а свеједно постоји нешто у твом животу што те тера да у то сумњаш? Кад год постоји нека сумња, застани тог тренутка, без обзира о чему се радило. Ништа није само нека ситница.

Да ли постоји нешто у вези с твојим физичким животом, са твојим интелектуалним животом око чега се уопште не усредсређујеш? Исправан си у оном главном, али лакомислен; постоји неко попуштање концентрације. Духовној концентрацији треба годишњи одмор исто онолико мало колико и твоме срцу да куца. Не можеш да имаш морални одмор, а да останеш моралан, нити можеш да имаш духовни годишњи одмор а да останеш духован. Бог жели да у потпуности будеш његов, а то значи да мораш бити будан и увек спреман. За ово је потребно страшно много времена. Неки очекују да "рашчисте безброј ситница" у току неколико минута.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *