Микрочип за што дужи живот

Вести дана – субота, 19. јун 2010. 14:41    РСС
Блиц – Пре 22 сата
Тањуг

Људски век се непрестано продужава услед све бољих услова живота и напретка медицине, а научници сада најављује и микрочип који би људе благовремено упозоравао и на најмању аномалију у телу, као што је на пример појава прве канцерогене ћелије.

Уз овај мали уређај човек би могао превентивно да делује на своје здравље и тако продужи свој живот чак на 120 година.

Уграђен испод коже, микрочип би у континуитету пратио здравствено стање носиоца и слао сигнале научном центру у коме би лекари проучавали ситуацију, обавештавали и лечили пацијента без обзира где се он налазио.

Један такав центар биће ускоро отворен у близини Вероне, на северу Италије.

Пројекат, назван "Qуо Вадис", вредан је 12 милион евра и предвиђа изградњу истраживачког центра који ће се простирати на 550.000 квадратних метара.

"Наш циљ је да просечни животни век продужимо на 120 година", казао је иницијатор центра, италијански свештеник Луиђи Верзе, наводећи да су у реализацији пројекта консултовани сви највећи светски стручњаци.

У истраживачком центру Qуо Вадис научници ће на основу геномике моћи да предвиде све патологије с којима се једна особа може суочити у току живота.

"Свима који буду желели да се њихово здравствено стање прати из центра биће постављен микрочип испод коже. На појаву и најмање аномалије, на пример прве канцерогене ћелије, пацијент ће бити обавештен без обзира где се у том тренутку налазио", објаснио је Верзе, пренела је агенција Анса.

У Јовановом Откривењу, глава 13,15-18 Свето Писмо нам говори о будућности:

"И би јој дано да даде дух икони звијериној, да проговори икона звијерина, и да учини да се побију који се год не поклоне икони звијериној.

И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховима,

Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звијери, или број имена њезина.

Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери: јер је број човјеков и број њезин шест стотина и шездесет и шест."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *