Спајдерман

Човек Паук је измишљени лик из стрипа, суперхерој кога су измислили сценариста и уредник Стен Ли  и цртач Стив Дитко, а излази у издању издавачке куће Марвел Цомицс.

Лик се први пут појавио у стрипу Амазинг Фантасy број 15 (август 1962) и временом постао један од најпопуларнијих, најдуготрајнијих и комерцијално најуспешнијих суперхероја широм света, и несумњиво најпознатији лик издавача Марвел.

Када се Спајдермен први пут појавио раних 1960-их, тинејџери у суперхеројским стриповима су углавном били у улози помоћника главног лика из серијала.
Спајдермен серијал пробио је лед с појавом Питера Паркера, Спајдерменовог старог ега, средњошколца с чијим су „страховима од одбацивања, неприлагођеношћу и усамљеношћу“ млађи читаоци могли да се идентификују.

За разлику од Бакија и Робина, Спајдермен није имао менторе као што су Капетан Америка и Бетмен и сам је морао да научи „да уз велику моћ иде и велика одговорност“.
Баш као и у нашем животу.

Човеку је скоро све могуће да уради, било то у вези конструирања надприродних светова, као што је интернет, или у вези технологије или хемије.
Само јесмо ли свесни наше одговорности према животу и створитеља свега?

Та одговорност је један мали део одговора на често постављено питање: "Зашто постоји пакао?"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *