Божији одговор

Постоји ли одговор за наш проблем греха? Да, Постоји! Бог га је подарио. Главна порука Библије се садржи у овим речима: Јер Богу тако омиље свет да је и Сина својега једнороднога дао, да ниједан који га верује не погине, него да има живот вечни.

Раније смо видели да праведан и свети Бог мора да казни грех. Али Библија нам исто тако говори: Бог је љубав. Иако Бог мрзи грех, он љуби грешника и жуди да му опрости. Али како да се грешнику праведно опрости када Божји свети закон захтева његову духовну смрт? Једино је Бог могао да реши тај проблем и он је то учинио у особи Исуса Христа. Отац посла Сина да спаси свет.

Бог Син постао је човек узевши на себе људску природу. Иако је Исус постао потпуни човек, Он је истовремено Бог. Библија каже: Јер у Христу живи свака пунина Божанства телесно. Он је и даље у потпуности Бог као да није постао човек. Он је и даље у потпуности човек као да није Бог. Исус Христос је Богочовек, а Библија то потврђује на више начина. Његово зачеће је било посебно. Он није имао људског оца већ је био зачет у утроби девице чудотворном силом Светога духа. Његове речи биле су посебне: људи се чуђаху науци Његовој јер Његова беседа беше силна. Његова су чуда била јединствена. Он је ишао наоколо исцељујући сваку болест и сваку немоћ на људима. У неколико наврата чак је и мртве подизао. Његов карактер је био јединствен: Он је био у свачему искушан као и ми, осим греха, тако да је Бог Отац могао да каже о Њему: Ово је Син мој љубазни који је по мојој вољи.

Уочимо последњу реченицу! То значи да је Исус као човек одржао закон Божји у свему, па према томе не подлеже казни греха. Ипак Он је ухваћен на основу лажне оптужбе, осуђен лажним доказима и коначно разапет изван Јерусалима. Али Његова смрт није била ”хир” или неизбежна несрећа. Све је то било одређеним саветом и промисли Божјом. Отац даје свога Сина Исуса Христа и Он добровољно долази да својом смрћу плати цену за људске грехе. Он сам каже да је дошао, Да душу своју у откуп да за многе. Његова смрт и Његов живот су јединствени.

Зато је битно да разумеш шта се збило када је Исус умро и шта та смрт за тебе значи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *