Имаш ли Вечни Живот?

Библија јасно показује пут до вечног живота.

Прво, морамо да признамо да смо згрешили против Бога: "Сви су згрешили и тако су лишени славе Божије" (Римљани 3:23).

Ми смо сви урадили нешто што је неугодно Богу, због чега заслужујемо казну. С обзиром да су сви наши греси у крајњој линији против вечног Бога, само вечна казна је задовољавајућа. "Смрт је, наиме плата за грех, а благодатни дар Божији је – вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем" (Римљани 6:23).

Међутим, Исус Христос, безгрешан (1 Петрова 2:22), вечни Божији Син је постао човек (Јован 1:1,14) и умро да би платио наш грех. "Али Бог показује своју љубав према нама тиме што је Христос умро за нас кад смо још били грешници." (Римљани 5:8). Исус Христос је умро на крсту (Јован 19:31-42), преузимајући казну коју ми заслужујемо (2 Коринћанима 5:21). Три дана касније Он је устао из мртвих (1 Коринћанима 15:1-4), доказујући своју победу над грехом и смрћу. "Који нас је по својој великој милости – ускрсом Исуса Христа из мртвих – поново родио за живу наду" (1 Петрова 1:3).

Вером, морамо да се одрекнемо нашег греха и окренемо се ка Христу за спасење. (Дела 3:19). Ако поверујемо у Њега, верујући да је умро на крсту да би платио наше грехе, биће нам ороштено и имаћемо вечни живот на небу. "Јер је Бог тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки – ко верује у Њега – не пропадне, него да има вечни живот." (Јован 3:16). "Ако, дакле, својим устима исповедиш да је Исус Господ и поверујеш у свом срцу да га је Бог васкрсао из мртвих, бићеш спасен" (Римљани 10:9). Једино вера у свршеном Христовом делу на крсту је истински пут до вечног живота! "Јер сте посредством вере благодаћу спасени, и то није од вас, – Божији је дар; не од дела, да се нико не похвали" (Ефесци 2:8-9).

Ако желис да примиш Исуса Христа као свог Спаситеља, ево једне молитве као пример. Упамти, изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вером у Христа можеш бити спасен од греха. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш за твоје спасење. "Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али је Исус Христос преузео казну коју ја заслужујем, тако да вером у Њега ми може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и верујем Ти за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин!"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *