Како да се спасите?

Бог вас неогранићено воли.

Бог нас је створио и све у нама и око нас.

Не само да нас Бог воли него нас воли толико пуно да жели да са њим живимо живот вечни…Како Библија каже “Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.” Јован, глава 3:16

Исус је дошао тако да сваки од нас може да упозна и разуме Бога   лићно. Ако робујете неморалношћу и паднете, или осећате да немате циљ који би означавао ваше биће, молим вас од срца да наставите да читате. Постоји наћин како човек може имати циљ и значајност свога бића, а онај који може решити тај проблем је ИСУС ХРИСТОС.

Исус сам може створити ваш живот знаћајним….

Дела апостолска, глава 3:26 “Вама најпре Бог подиже Сина свог Исуса, и посла Га да вас благосиља да се сваки од вас обрати од пакости својих.”

Исус је умро разапет на крсту да плати за наше грехе тако да ми неморамо да будемо кажњени-речено је;
Римљанима, глава 3: 23 “Јер сви сагрешише и изгубили су славу Божију,”
Тако ако мислите да можете отићи у Рај сами, тужно грешите.

Зато што ми неможемо ништа ућинити на своју руку и сами. Једина заштита је Исус Христос Који нас може ослободити уз плаћену (кауцију) драгоцене крви коју је пролио за нас да би нас ослободио од наших греха и омогућио живот већни.

Римљанима, глава 10:13 “Јер који год призове име Господње спашће се.”

Ако вам је потребан Исус само позовите Његово име, обратите му се да би сте се спасили. Много бола и патњи можемо променити само ако би му се обратили. Препустите свој живот Њему и бићете спашени и ослобођени многих животних проблема.

Постављен је услов сопственом спасењу, а то је да ми морамо да се одрекнемо старога и одустанемо да будемо грешници.

Знаћи морамо променити себе и наше лоше навике које нас воде ка стварању нових грехова. Морамо се преобразити и нова особа постати. Морамо ослободити себе и ћестит и чист живот водити.
Наравно овај задатак је неогранићен временски зато што смо ми грешници и уз дана у дан стално грешимо, то је људска природа.

Тако да стално требамо преиспитивати сопствени морал, савест, мотиве, и слићно… и молити се Богу за опроштај, трудећи се да се одрекнемо свих грехова. Потребна нам је савест , морал и најважније Божија Рећ коју требамо потпуно прихватити као део себе….

Ево мало ћу објаснити моје мишљење у вези “нашег задатка”.

Као што вам је познато спасавање је џабе поклон од Бога нама. Исус је дочао на земљу због значајног разлога а то је да живи Свети живот у Божијим оћима тако да може умрети на крсту преузимајући све наше грехе.

Ми видимо да је Исус умро за нас и победио, ми то неби могли ућинити. Он је заправо умро уместо нас тако да ми можемо живети. Као што знамо све је по Божијој вољи и захтеву,и да ми сви морамо платити за наше грехе АЛИ Исус Христ је преузео све грехе на Себе, тако да наше спасење дође кроз нашег Бога Спаситеље Исуса Христа.

Ово све сто сам навела је Божији поклон.

Јован, глава 15:13 “Од ове љубави нико веће нема, да ко душу своју положи за пријатеље своје.”

Сада ћу да упростим наводећи пример из живота…

На пример замислите да прихватите џабе поклон од пријатеља који вам нуди ауто.   Узвикнули би радосно ауто, ауто! И јесте добили сте џабе ауто АЛИ и даље требате оћувати тај ауто што знаћи мењати уље, свечице воду или шта год је већ потребно за оджзавање аута.

Исто тако онда на пример у слућају када се молимо Богу да нас спаси и опрости наше грехе , ако то искрено чинимо свим својим срцем и душом Он ће нам опростити и спасити нас.

Тако да сада можемо прихватити поклон “СПАСЕЊА”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *