Како могу да се спасем?

Прочитавши ово до сада, да ли заиста желиш да будеш спасен? Да ли желиш да се измириш с Богом по било коју цену? Ако не желиш, онда ниси схватио важност онога што си прочитао. Требало би их поново читати полако и пажљиво, тражећи од Бога да ти открије те истине. Ако ти је Бог показао твоју потребу, и имаш жељу да се спасеш, онда се обрати Богу у покајању и вером у Господа нашега Исуса Христа.

Мораш се покајати. То значи потпуну промену у односу на грех. Мора доћи до промене у мислима. Мораш признати да си грешник, бунтовник против светог и љубазног Бога. Мора доћи до промене срца, истинска жалост и стид због подлости и прљавштине твога греха. Затим треба бити вољан оставити и променити правац свог живота. Бог подстиче људе да чине дела достојна покајања. Ти то можеш да учиниш. Бог неће опростити ниједан грех који ниси спреман да одбациш. Покајање значи ићи у новом смеру, тражећи свим срцем пут који је по Божјој вољи.

Мораш имати веру у Христа. Пре свега то значи прихватити да је Исус Христос, Син живога Бога и да умре за безбожнике. Друго, то значи веровати да је Христос својом силом и љубављу способан и спреман да те спасе. Треће, подразумева твоје стварно поуздање у Христа, ослањање на Њега самога и никога више да те измири с Богом. Твоја поносита природа ће се и даље борити против одбацивања твоје личне ”доброте” или религије. Ипак, другог избора немаш. Мораш престати с поуздавањем у било шта друго осим у Христа, који може увек спасити оне који кроз Њега долазе к Богу.

Ако ти је Бог указао на твоју потребу и дао ту жељу, онда се окрени Христу – учини то сада! Најбоље би било да Му се молиш гласно, што ће ти помоћи да будеш јаснији у ономе што чиниш. Признај да си кривац, изгубљени и беспомоћни грешник, и свим својим срцем тражи Христа да те спасе, и заузме своје право место, као Господар твога живота, помажући ти да се окренеш од греха и да живиш за Њега.

Библија каже: Јер ако признајеш устима својим да је Исус Господ, и верујеш у срцу својему да Га Бог подиже из мртвих, бићеш спасен. Ако се уистину уздаш у Христа као у свог Спаситеља и признајеш Га за Господа, можеш да присвојиш ова обећања за себе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *