Куда идем одавде?

Има много идеја о том шта се догађа када умремо. Неки кажу да сви потпуно ишчезнемо, неки да сви идемо у рај. Али у Библији ништа не потврђује ниједну од ових идеја.

Уместо тога читамо ово: И као што је људима одређено једном умрети, а потом долази суд. Они у исправном односу с Богом биће добродошли у небо, да буду заувек у Његовом предивном присуству. Сви остали ће примити муку, погибао вечну од лица Господњега и од славе силе Његове. Најчешћа реч за то, коју Библија употребљава, је ”пакао”. Ево четири важне истине о томе:

Пакао је стваран. То није нешто што је црква измислила. Библија говори више о паклу него о рају и не пружа нам никаквог разлога да сумњамо у његово постојање. Она говори о људима који су осуђени на пакао и бачени у пакао.

Пакао је страшан. Он је описан у Библији као место мучења и пећ огњена, место огња који прождире и као вечни огањ. То је место патње с плачем и шкргутом зуба и у којем неће имати мира дан и ноћ. Ово су страшне речи, али и истините. Они у паклу су одвојени од сваког добра. Бог их је проклео и прогнао, тако да су одвојени и од најмање помоћи и утехе која долази од Његовог присуства.

Пакао је коначан. Сви путеви за пакао су једносмерне улице. Оданде нема излаза. Између пакла и раја постављена је велика провалија. Страхоте, усамљеност и бол пакла нису с циљем да очисте, већ заувек казне!

Пакао је оправдан. Библија каже да ће Бог судити свету по правди. Он је савршено праведан када шаље грешника у пакао. Уосталом, Он им даје оно што су сами изабрали. Они одбацују Бога овде, он одбацује њих тамо. Они одлучују да живе безбожним животом сада, Он потврђује њихов избор заувек. Тешко да се Бог може оптужити за неправду или непоштење!

У светлу ових страшних истина требало би врло озбиљно да размислиш о питању које је једном постављено групи људи у Новом завету: Како ћете побећи од пресуде која води у огањ паклени?

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *