Блек сабат

Блек сабат се сматра једним од најутицајнијих представника жанра хеви метала (Дум метала) и једним од његових родоначелника.
На листи америчке кабловске телевизије ВХ1 100 највећих уметника хард рока налазе се на другом месту, иза групе Лед зепелин.
Њихови највећи хитови су: Блек Сабат (песма), Вор Пигс, Н.И.Б., Параноид, Сноу Блајнд, Свит Лиф…
Тренутно Блек Сабат званично не постоји од новембра 2007 године, јел је Ози Озбурн изашао из групе и узео сва ауторска права.
Сада се група зове Хевн енд Хел. Нова екипа снима свој први албум под називом "The Devil You Know" априла прошле године, а фронтмен бенда је до маја 2010 био Рони Џејмс Дио.
Он је преминуо од последица рака стомака 16. маја ове године у болници у Лос Анђелесу. Имао је 67 година. Његова супруга Венди је на званичном сајту оставила поруку следеће садржине:

"Данас је моје срце сломљено, Рони је преминуо. Много људи је било уз њега кад је било најтеже. Знао је да је окружен љубављу, због тога смо и захвални свима на подршци. Молимо вас да нам дате неколико дана мира, како бисмо као породица могли да се изборимо с овим тешким губитком. Знајте да вас је Рони све волео, а његова музика ће живети вечно".

Не само његова музика него и он живи већно, тако нам говори Свето Писмо да су људи створени да већно живе. Ми се једино морамо одлућити где ћемо да живимо. Као што се нова екипа већ назвала:"Хеавен ор Хелл – Небо или пакао"
Свето Писмо нам говори да се једино овде на земљи пре телесној смрти морамо одлућити, јер после ће бити прекасно.
Ко се не одлући за Христоса тај се одлућио за пакао.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *