Бон Сцотт

Бон Сцотт, пуним именом Роналд Белфорд Сцотт (Кирриемуир, Шкотска) био је роцк певач, најпознатији по наступима у саставу АЦ/ДЦ.

У Кирреимуиру је живио до своје 6 године. Са својом обитељи преселио се у Аустралију. С 15 година избацили су га из школе у Пертху. Први бенд звао му се Тхе Спекторс, а касније је основао Тхе Валентинес у којем је свирао и Георге Yоунг, брат Ангуса и Малцолма. У Сyднеyу упознаје екипу из АЦ/ДЦ-а. Главни ликови у бенду били су Ангус и Малцом Yоунг, а остатак: Петер Цларк – бубњеви, Роб Баилеy – бас и Даве Еванс – вокал. Даве Еванс, под утецајем тадашњих глам & глиттер певача, почео је глумити звезду и охоло се понашати према бенду, па су га пргави Шкоти (Ангус и Малцолм) избацили из бенда. На његово место долази Бон Сцотт.

С групом АЦ/ДЦ снимио је 8 албума и то су:

    1974. – ’74 Јаилбреак
    1975. – ТНТ
    1976. – Диртy Деедс Доне Дирт Цхеап
    1976. – Хигх Волтаге
    1977. – Лет Тхере Бе Роцк
    1978. – Иф Yоу Wант Блоод
    1978. – Поwераге
    1979. – Хигхwаy То Хелл

Бон Сцотт био је алкохоличар. Једне ноћи (19.2.1980.) се напио и заспао у пријатељевом ауту у Лондону. Угушио се од алкохола, а пронашли су га мртвог тек идућо јутро. Покопан је у Аустралији. Пет месеци након Сцоттове смрти, са новим певачем Бриан Јохнсоном, АЦ/ДЦ снимили су албум Бацк ин Блацк, на којем се налазе песме "Хеллс Беллс" и "Бацк ин Блацк", посвећене преминулом певачу.

Ми желимо том јадном човеку од свег срца да му та посвећена песма,  "Хеллс Беллс – Звонца Паклаж",  није постао соундтрек за већност.

Колико је то тужно ако неко плаћа сву већност за своје грехе само зато што није веровао у Исуса Христоса који је већ био платио крваву цену откупљења од наших грехова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *