КАКО СЕ ОТВОРИТИ И ПРИМИТИ ХРИСТА?

1. Прихвати и веруј у чињенице које се тичу Њега.

"Ако, дакле, својим устима исповедиш да је Исус Господ и поверујеш у свом срцу да га је Бог васкрсао из мртвих, бићеш спасен. Јер срцем се верује за праведност, а устима се исповеда на спасење." (Римљанима 10:9-10)

2. Позови Исуса Христа да дође и уђе.

Разговарај са Богом у молитви. То је једноставно, попут разговора телефоном. Обраћај се Богу и говори му а Он ће да слуша.

Уколико не знаш шта би и како рекао, ево ти онда један мали пример покајничке молитве:

"Господе Исусе Христе, отварам се Теби и признајем ти да сам грешник. Ја верујем да ме Ти љубиш толико, да си за мене пролио и своју крв на крсту. И верујем свим срцем да си устао из мртвих. Отварам ти своје срце и желим те прихватити сада. Ја Те позивам да дођеш и живиш у мени.

Хвала ти, што то и чиниш, ја верујем да сам сада дете Божје. Хвала Ти, што ми опрашташ све моје грехе. Хвала Ти за сигурност коју могу имати у вери, да Ти сада живиш у мени. Исповедам и признајем наглас Твоје име: Исус је Господ! Исус Христ је мој Господ и Спаситељ! Амин."

БУДИ СИГУРАН ДА ЈЕ ХРИСТ У ТЕБИ

Када изрекнеш Богу овакву молитву или њој сличну (својим речима), и ако си био искрен у тој намери, буди уверен да је то Бог чуо и да ће деловати. Да ће Исус Христ ући у твоје срце, твој дух. Понекад ће се ово одразити и на твоја осећања а понекад она дођу много касније, али она свакако нису меродавна за ваљаност твог искуства.

Зашто? Јер прихватање Христа се темељи на вери и само на вери. Бог је то тако уредио да би спасење било могуће свакоме, јер сваки човек има потенцијал да верује. Дакле, не мора да плаћа или било шта друго да ради, већ само да верује обећању Божјем:

    "Ко има Сина има живот; ко нема Сина Божијег, нема живота. Ово написах вама који верујете у име Сина Божијег, да знате – да имате вечни живот." (1. Јованова 5:12-13)

Дакле, Бог у својој речи је веома јасан: "Ко има Сина, има (вечни) живот", такође Он ову истину наглашава као чињенично стање, речима "да знате" и "да имате".

РАСТИ У БОЖЈОЈ МИЛОСТИ

Када се предаш Христу, постоје многе дивне ствари којима се можеш радовати. На пример, сада си у измиреном односу са Богом; Библија то назива оправдањем и каже: Оправдавши се дакле вером имамо мир с Богом кроз Господа својега Исуса Христа.

Кроз Христа је твојим гресима задан смртоносни ударац: "Именом Његовим примиће опроштење греха сви који га верују". Сада си члан Божје породице. Свима који се уздају у Христа даде им власт да буду синови Божји. Вечно си сигуран: "Никаква дакле сад нема осуђења онима који су у Христу Исусу". Бог је лично ушао у твој живот у особи Светога духа: "Дух онога који је подигао Христа из мртвих живи у вама". Како су то велике истине!

Сада би требао да растеш у духовном животу кроз молитву, читање Светог Писма, заједништво и служење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *