Секс пре брака

Као и свака друга врста сексуалног неморала, и секс пре брака / предбрачни секс је изнова и изнова осуђиван у Писму (Дела 15:20; Римљани 1:29; 1 Коринћанима 5:1; 6:13,18; 7:2; 10:8; 2 Коринћанима 12:21; Галатима 5:19; Ефесцима 5:3; Колошанима 3:5; 1 Солуњанима 4:3; Јуда 7).
Библија промовише апстиненцију пре брака.
Секс пре брака је исто толико погрешан као и прељуба и друге врсте сексуалног неморала, јер подразумева да имамо сексуалне односе са неким са ким нисмо у браку.
Секс између мужа и жене је једини облик сексуалних односа које Бог одобрава (Јевреји 13:4).

 Секс пре брака је постао толико уобичајен из многих разлога.

Сувише често се фокусирамо на “рекреативни” аспект секса без да препознамо аспект “поновног-стварања”. Да, секс доноси задовољство. Бог га је створио као таквог. Он жели да човек и жена уживају у сексу (у оквиру брака).

Међутим, првобитна сврха секса није задовољство, већ репродукција.
Бог није забранио секс пре брака да би нам ускратио задовољство, већ да нас заштити од нежељених трудноћа и деце рођене од родитеља који их не желе или нису спремни на њих.

Замислите колико би овај свет био бољи ако би Божија замисао за секс била испоштована: мање сексуално преносивих болести, мање неудатих мајки, мање нежељених трудноћа, мање абортуса, итд. Апстиненција је Божија једина политика када се ради о сексу пре брака. Апстиненција чува животе, штити бебе, даје сексуалним односима праву вредност и што је најважније, прославља Бога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *