Да ли рај заиста постоји?

Оно што већина људи назива „рајем“ је заправо вечни град који Библија назива „Новим Јерусалимом“ (Откривење 21:2). Вечни град је описан на следећи начин:

    „Ево Божији шатор је са људима и Бог ће пребивати међу њима. Они ће бити његов народ и сам Бог ће бити с њима. Он ће им обрисати сваку сузу из очију и више никад неће бити смрти, ни јада ни јаука, ни бола више неће бити јер је прошло оно што је било пре.“ Тада рече онај који седи на престолу: „Ево све чиним ново!““ (Откривење 21:3-5)

Нови Јерусалим ће бити вечни дом Божијем народу. За ово место Библија каже да „ништа нечисто неће ући у њега, нити ико ко чини нешто одвратно и лажно, него само они који су уписани у (Исусову) Књигу живота“ (Откривење 21:27).

Речено нам је да ће сви људи доживети телесно васкрсење из мртвих, и појавиће се пред Христовим судом (Откривење 20:11-13). Иако је Исус првобитно дошао на земљу као Спаситељ, он ће сада седети као Судија. Они, чија имена се не налазе у његовој Књизи живота биће бачени у Огњено језеро (Откривење 20.14-15).

Та идеја да ће сви ићи у рај и да ће тамо наћи своје рођаке уопште није библијска идеја. Исус је рекао да само они који верују у њега ће наћи живот, зато што „Нико не долази к Оцу, осим кроз мене" (Јован 14:6).

У Откривењу 7:9 речено нам је да ће у рају бити мноштво људи из сваког племена, језика, народа и народности који ће имати вечни живот због њихове вере у Исуса.

Они који су одбацили Бога неће бити са њим.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *