Како Бог љубави може да шаље људе у пакао

Ево неких ствари о којима можете размислити:

(1) Бог је дао свим људима довољно доказа како би знали да он постоји

    – „…Оно што се о Богу може сазнати, очигледно им [људима] је – Бог им је то учинио очигледним.

     Јер, од стварања света, Божије невидљиве особине – његова вечна сила и божанство –

     могу се јасно сагледати у ономе што је створено па људи немају изговора.“ (Римљанима 1:19-20)

    – “Небеса казују славу Божју, и дела руку његових гласи свод небески.” (Псалми 19:1)

(2) Упркос томе, људи доносе одлуку да га не упознају

    – „Они су лажју заменили Божију истину па су славили и служили ономе што је створено, а не Створитељу.“ (Римљанима 1:25)

    – “Рече безумник у срцу свом: Нема Бога.“ (Псалми 14:1)

    – “Сви ми као овце зађосмо, сваки од нас се окрену својим путем.” (Исаија 53:6)

    – “Бог с неба погледа на синове човечије да види има ли који разуман, и тражи ли који Бога.

       Сви застранише, сви се покварише, нема никога добро да твори, нема ни једног.” (Псалми 53:2-3)

    – „У последње дане настаће тешка времена.

       Јер, људи ће бити самољубиви, среброљубиви, хвалисави, охоли, хулитељи, родитељима непокорни, незахвални, безбожни, безосећајни, непомирљиви, клеветници,

       неуздржљиви, сурови, без љубави према добру, издајници, напрасити, уображени; више ће волети уживање него Бога.“ (2.Тимотеју 3:1-4)

(3) Стога, Бог пружа људима оно што они желе

Бог жели да сви људи буду избављени од њихових греха и да упознају његову истину (1. Тимотеју 2:3-4). Његова жеља је да се сви покају и да га упознају (2. Петрова 3:9). Међутим, Библија нам такође открива да се Бог никада на силу не намеће људима. Он дозвољава људима да га одбаце иако му се то не допада. Бог је љубав (1. Јованова 4:16), али Бог дозвољава људима да одбаце његову љубав, и да остану у својим гресима.

Доћи ће дан када ће се судити свим људима, где ће сви људи доћи пред Божији престо (Откривење 20:11-13). Свако чије име није записано у „Књизи живота“ биће бачен у огњено језеро (Откривење 20:15).

Бог је рекао Израелцима: „Сведочим вам данас небом и земљом, да сам ставио пред вас живот и смрт, благослов и проклетство; зато изабери живот да будеш жив" (Поновљени закон 30:19). У неку руку, то је избор који се налази пред свима нама: благослов или проклетство, живот или смрт, Божија љубав или Божији гнев.

Можда некима делује нелогично да Бог може да буде истовремено и пун љубави и гневан. Међутим, доста тога што се Божијег карактера тиче је ван нашег схватања. Божији гнев и његова љубав су у складу, мада ми то тренутно не можемо да схватимо.

Иако ми не разумемо то у потпуности, одлука и даље стоји пред нама. Бог каже да сви ми заслужујемо његов гнев и суд, још овога тренутка. Исус је јасно рекао: „Ако не поверујете да Ја јесам, умрећете у својим гресима" (Јован 8:24). Али он жељно очекује свакога да дође њему ради опроштења, већ овога часа, и уместо да нам он суди, он ће нам опростити и можемо се измирити са њим. Исус је рекао: "Истину вам кажем: ко чује моје речи и верује Ономе који ме је послао, има вечни живот и не долази на Суд, него је прешао из смрти у живот“ (Јован 5:24). Да бисте започели  заједништво са Богом и примили вечни живот, молимо вас обратите се Господу Исусу Христу !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *