Место за безбожнике

Пакао је место за друштво безбожника. 1. Коринћанима 6,9-10: "Или зар не знате да неправедни неће наследити царства Божјег? Не заваравајте се: ни блудници – овде се мисли на грех ванбрачног секса – ни идолополоници, ни прељубочинци, ни мекушци, ни педерасти, ни крадљивци, ни грабежљиви, ни пијанице, ни опадачи, ни разбојници неће наследити царства Божјег."

А како се набраја у Откривењу 21,8: "А страшљивцима и невернима и гнуснима и убицама( и блудницама) и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама – њима је место у језеру које гори од ватре и сумпора".

Ти вероватно не припадаш последњој шесторици. Међутим, саслушај шта желим да ти кажем о првој двојици и тиме ћу онда завршити.

Страшљивци и неверници. Неверник је по Библији личност која не верује у Исуса. У Еванђељу по Јовану 8,24 налазимо ово: "Добро вам рекох да ћете умрети у својим гресима; ако, наиме, не поверујете да сам то ја, умрећете у својим гресима".

Неверник или отпадник по Библији није онај који каже да нема Бога. Отпадник је човек који не признаје да је Христ Бог и који га не прихвата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *