Опис пакла

Желим вам показати пакао без "пакла". Наиме, у Новом Завету има још 130 стихова у којима је описано једно исто место, коме није дато име. Чак и да у Библији пакао није поменут на 24 места, могли би сте доказати да једно такво место постоји. Можда би сте знали како да га назовете, да претходно није названо паклом, али Писмо би вам показало да једно такво место постоји.

Позивам сваку искрену и интелектуално поштену личност да све ове стихове одговорно и истинољубиво испита пред Богом, па тек након тога да каже да нема пакла. Ту се не може једноставно радити о гробу. Најпре је то место пропасти, али не одлазе сви тамо, јер су неки од нас спасени Исусовом крвљу.

У Еванђељу по Матеју 13,40-42 Христ каже: "Као што се кукољ скупља и ватром спаљује, тако ће бити и на свршетку света. Послаће Син човечји своје анђеле, и покупиће из свога царства све саблазни и оне који чине безакоње, и бациће их у пећ огњену; онде ће бити плач и шкргут зуба."

Матеј 13,50 – поново "пећ огњена". Одакле она, ако нема пакла? Одговорите ми…

У Еванђељу по Матеју 25,41 Христ ће рећи "онима с леве стране: идите од мене, проклети, у вечни огањ припремљен ђаволу и његовим анђелима". Где је то ако нема пакла?

"О, сада схватам: само је огањ вечан, а не казна. Неке религије уче тако." Али, станите мало ! Пођите неколико стихова даље. Тамо стоји: "И отићи ће ови у вечну муку(изворник каже казну)" – Матеј 25,46.

Вечни огањ из 41. стиха је вечна казна из 46. стиха. Немојте дакле, то да раздвајате!

Еванђеље по Матеју 3,12. Овде Исус говори о свршетку и каже да ће плеву (неспашене) сажећи неугасивим огњем. Али, где је тај неугасиви огањ, ако нема пакла ? Овде се не спомиње сама реч пакао, али ће постојати место неугасивог огња када свету буде суђено.

Еванђеље по Матеју 7,13-14: "Уђите на уска врата; јер су широка врата и простран пут који води у пропаст, и много их је који њиме улазе. Како су уска врата и стешњен пут који води у живот, и мало их је који га налазе."

Ако је пут у пропаст, о коме је овде реч, само гроб, Исус сигурно не би рекао да су многи који тамо иду, него би рекао да иду сви, јер нас све чека гроб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *