Вечни гнев

У Еванђељу по Јовану 3,36: "Ко верује у Сина има вечни живот," Амен! А шта је са другим делом стиха? "А ко је непослушан Сину неће видети живота, него гнев Божји остаје – остаје вечно – на њему."

Еванђеље по Јовану 5,28-29: "Не чудите се овоме, јер иде час у који ће сви који су у гробовима чути његов глас, па ће васкрснути за живот они који су чинили добро, а злочинци ће васкрснути за суд."

Ја се овде понављам, али ће то вама помоћи. Дакле, они(мртви) су већ у гробу. Јеховини сведоци и још неки, међутим, причају да је пакао у ствари гроб. Према њиховој тврдњи, Бог те мртве изводи из гроба јер треба да васкрсну. Зашто ? Само зато да би се поново вратили у гроб, ако је гроб пакао? Зар то не би био смешан Бог ако би их неколико пута покретао тамо-вамо?

Али погледај зато добро зашто их подиже из гроба. Разлог за то је њихово суђење. Васкрсење за суд – а то је Гехена. Према Делима апостолским 17,31 Бог је "поставио дан у који ће по правди судити целом свету." Зашто се узбуђивати ако нема места куда ће грешник отићи после суда?

Посланица Римљанима 2,5: "Својом тврдоглавошћу и непокајним срцем сабираш себи гнев за дан гнева и откривења праведног суда Божјег".

Добро погледајте овај стих. Он потврђује да после испитивања, после Суда, кад грешници буду пребачени из Хадеса у Гехену, постоје степени казне! Он каже: "Сабираш себи гнев за дан гнева." Кад је то ? При откривењу праведног суда Божјег.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *