Зашто сте неверник?

Зашто сте неверник? Пре вас су именовани страшљивци. Такви кажу: "Ја за време евангелизације жарко желим да иступим напред. Желим да будем спасен. Ја верујем да је то прави пут. Верујем у поруку о крсту. Верујем да је Исус за мене пролио своју крв. Али ако иступим, то ће сазнати моје комшије. А шта ће тек рећи моји рођаци?!" И тако они остају отпадници због тога што су страшљивци. Они се стиде и плаше да донесу чврсту одлуку.

Они кажу: "О, ја нисам пијаница" – али ви сте отпадник, неверник. "Ја нисам лажов" – али сте отпадник и нећете да верујете зато што вас је страх да пред другима признате Исуса Христа. А неверници и отпадници изгубљени одлазе у вечност.

Зато ме, молим вас, саслушајте. Имам за вас добру поруку. Пакао је место које је на необичан начин забарикадирано. Пред паклом стоји крст Исуса Христа, крст на којем је висио и пролио своју крв.

Мислите да трнов венац који су му ставили на главу, а оштре бодље су пробадале његово тело. Мислите на то како су му чупали браду, забијали ексере кроз његове руке и ноге и као је крв текла из његових рана. Мислите на то како су његово тело, његове руке, његова леђа била у ранама од деветоструких бичева.

Како је само трпео! Шта је био мотив за то? Господ не жели да ико пропадне. Ни један једини човек. Он не жели да ико оде изгубљен. Чак ни једну једину секунду. У 1. Петровој 3,9 читамо: "Господ… не жели да ико пропадне, него да сви дођу до покајања."

Исус је дошао да нам објави истину. Она гласи: "Постоји пакао, али ја ћу отићи на крст. Ја ћу твој пакао понети на мом телу. Ја ћу претрпети сав бол и целу казну преузети на себе". Кад су Исусу понудили средство против болова, он га је одбио. Као да је хтео да каже: "Ја желим да поднесем сваку жаоку пакла за грешника".

Саслушајте: "Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки – ко верује у њега – не пропадне, него да има вечни живот." И следећи стих нас погађа у срце: "Бог, наиме, није послао Сина да суди свету, него да се свет спасе његовим посредством" (Јован 3,16-17). Исус, дакле, не жели да одете изгубљени. Он не жели да пакао буде ваша будућност.

Он жели да се ви спасете, али он никога не присиљава. То он не жели да учини. Он куца на врата вашег срца, али их он неће одгурнути. Ви сами морате рећи: "Господе Исусе, ја прихватам твоју жртву на крсту, прихватам твоју крв, коју си пролио за моје грехове. Дођи у моје срце."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *