ЛСД 2.део

(Lysergic Acid Diethylamide)

Sintetisana 1940. godine u Švajcarskoj. Najcešće se distribuira u obliku tabaka papira impregniranog ovom drogom, izdeljenog na kvadratice, sa različitim motivima. Može se naći i u obliku "mikrodotovih" kuglica veličine čiodine glave, kapsula, tableta, želatinskih kvadratića.

NAČIN UPOTREBE: Oralni.

NEPOSREDNI EFEKTI: Dejstvo počinje posle 45 minuta, a traje 6 do 12 časova. Javljaju se halucinacije. Gube se granice između JA i okoline. Može se javiti intenzivan strah zbog gubitka kontrole. Neprijatni doživljaji pod dejstvom LSD se nazivaju "bed trip". Fizički znaci su skromni – lako proširene zenice, porast temperature i ubrzanje pulsa. Poznati su slučajevi ubistava, samoubistava, povređivanja i samopovređivanja pod dejstvom LSD-a.

DUGOROČNI EFEKTI: Najcešće se radi o "flash back" doživljajima, spontanim i nepredvidljivim ponavljanjima iskustva doživljenog pod dejstvom droge. Mogu se javljati i nekoliko godina posle poslednjeg uzimanja LSD-a. Kod pojedinaca može isprovocirati psihozu.

TOLERANCIJA: Brzo se razvija ali i brzo povlači,

ZAVISNOST: Ne izaziva fizičku zavisnost, psihička ako se i javlja, slaba je.

APSTINENCIJAlNI SINDROM: Ne javlja se.

LSD – To je jedna od najluđih droga, ”alhemija ludila”, razarač čovjekovih hromozoma. LSD se najčešće pojavljuje u obliku tableta, ali ponekad, da bi se prokrijumčario, razmazuje se i po poštanskim markicama, djelićima platna i listovima želatina.

Primjer – LSD čini ljude sugestibilnim, što je, prema nedemantovanim vijestima iz San Franciska, htjela da iskoristi grupa hipika. Oni su, naime, u posljednjem trenutku osujećeni u namjeri da u gradski vodovod ubace LSD kako bi ”svoje sugrađane učinili dobrim i krotkim”. Dakle, dovoljno je samo nekoliko ili samo jedam gram, pa da cio višemilionski grad bude drogiran.

SIMPTOMI TRIPA – PILULE LSD

   1. Početna – jedva izdržljiva faza
   2. Period veselosti – haj
   3. Horor trip- osjećanje užasa nakon dejstva LSD – a praćeno zastrašujućim vizijama i halucinacijama, zjenice postaju kao glave čioda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *