Зашто се поћиње с дрогом

Oni koji ne koriste opojna sredstava, cesto postavljaju pitanje zasto se neko uopste drogira.
Obicno se pocinje na zurkama gde se droge nude kao i pice.
Oni koji ne zele da probaju, padaju u teska iskusenja, jer ih njihovi "prijatelji" nagovaraju da probaju objasnjavajuci im da im nece skoditi.
Ovakvim pricama i zezanjima mogu se odupreti samo osobe sa jakim karakterom, a njih je u danasnje vreme malo.

    – Mnogo mladih u drogama vidi trenutni spas, izlaz iz problema makar na jedan dan, ne razmisljajuci o tome kako bi probleme mogli resiti bez koristenja ovih smrtonosnih stvari.
Droga nije trajni izlaz, ali zato predstavlja trajnu posljedicu. Mnogi ovisnici ne dozive ni 25-tu, a lice na zivi kostur koji nema snage ni za kakve psihicke, a kamoli fizicke radnje.
Izgleda da je sad postala "moda" biti napusen ili nafiksan, praviti gluposti i izmisljati tripove.

    – Prema izvjestaju psihologa iz Srbije 54% mladih pocinje koristiti opojna sredstva, jer su ubedjeni da ih to cini facama u drustvu i gotivnijim osobama, 26% ispitanih na Klinici za lecenje narkomanstva(Novi Beograd) je izjavilo da je pocelo sa koristenjem, jer su imali mnogo problema i nisu znali kako da ih rese, 10% tvrdi da su jedino tako mogli da privuku paznju svojih prezaposlenih roditelja/staratelja, a samo 10% koristi drogu, jer jednostvano smatra  da je to odlicno sredstvo za bijeg iz stvarnog sveta i put u svet gdje je sve po njihovoj zelji.

Odlomak iz knjige "Droga u skolskim klupama"

                  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *