Шта је наш крст?

(Матеј, глава 10:38)   -"И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан."
(Откривење, глава 3:19) -"Ја које год љубим оне и карам и поучавам; постарај се дакле, и покај се."

Сада када већ имамо поклон ми морамо да се покајемо и преокренемо.
Што знаћи ми требамо да престанемо да радимо грехе за које смо се молили Богу да нам опрости.
Као сто беше на примеру аутомобила одржавати ауто…мењати уље створити га као нов, морамо и себе створити новом особом.
Такво преображење, одржавање и неговање своје лићности (као сто би упорно одржавали ауто да нам траје и буде као нов); је наравно непрестални задатак.
Питате се зашто? Уверићете се сами кад потпуно прихватите Бога и Божију рећ (Светог Писма)…само ће вам се казати да је грех-"грех" без обзира колики велики или мали и да се треба свакодневно кајати!!
Ово је наш крст…
Библија нам објањава следеће "Лука, глава 9:23 А свима говораше: Ко хоће да иде за мном нека се одрече себе и узме крст свој и иде за мном."
Знаћи Божија рећ нас учи да узмемо свој крст свакодневно и да се не супротстављамо са самим собом, и својим телом , и природом човека, него да пратимо пут Бога.
Разлог што се ми стално супродстављамо је тај што човек покушава самог себе препородити а то је немогуће без Бога.

Ста је крст? Наш крст је где се наше жеље и мисли супродсатављају Божијој вољи и жељи за наш живот…Знаћи то је када се ваша воља и воља Божија супродставе па и ви морате учинити као што је и Исус чинио када је био као човек и сам се молио;" (Лука, глава 22:42) Говорећи: Оче!…Али не моја воља него Твоја да буде. Засто је ово истина питате се, ево поново нас Свето Писмо учи(Исаија, глава 55:8-9)Јер мисли моје нису ваше мисли, нити су ваши путеви моји путеви, вели Господ; Него колико су небеса виши од земље, толико су путеви моји виши од ваших путева, и мисли моје од ваших мисли.
Знаћи докле год ми пратимо наше мисли и наш наћин живота ми морамо бити свесни да се то супротстављамо Божијој вољи и Божјим мислима које су нам дате кроз Његову рећ (Светим Писмом)
Једанпут заувек требамо уништити грешнога себе…То се може учинити долазећи крсту, предавати свој живот Богу и ознаћити Исусову смрт, погреб и Његово васкрснуће; које ми нашим учествовањем манифестовањем промене живота, и препородом Духовним и симболично крштењем можемо урадити.
Крштењем ми симболично ознаћавамо одрицање нашег грешног бића и свему сто се супротставља Богу и Божијој рећи тако да смо од тога момента нова творевина у склопу Исуса Христа.

Како нас Свето Писмо ући Исус Христос апелује да се крстимо и разумемо све поруке и очекивања од Исусових Апостола којима је Исус давао важне задатке.
Самим Крштењем неможемо опрати наше грехе али можемо симболићно ознаћити смрт старог себе док се препорођени издижемо изнад воде као нови Христов човек …
Матеј, глава 28:19 Идите дакле и научите све народе крстећи их на име Оца и Сина и Светога Духа,  Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин…
Знаћи врло је важно ако смо били крштени као беба да као одрасла особа схватимо шта је  Бог Исус Христос заповедио својим апостолима јер као мали ми нисмо били свесни да разумемо знаћење Исусове поруке. И колико је важно да смо свесни да смо ми сами део Исуса Христа који је у нама и са нама нон стоп до свршетка века. Управо зато током крштења наши свештеници воде дужу молитву и уз њихову помоћ званићно ознаћавају ваш препород новог Христовог човека…Међутим ваш је задатак да ходате ходом Исуса Христа што не можемо наућити за кратко време боравка у Цркви. Оног тренутка кад осетите јаку жељу да прихватите Исуса Христа дубоко у души стално чете желети да читате или наућите напамет делове Светог Писма и потпуно прихватити поруку Божију. То ће вам крунисати ваш дух Хришћански и помоћи да се сви свети духови усмере Богу и створе заштитни оклоп од зла.

(Марко, глава 16:16)  "Који узверује и покрсти се, спашће се; а ко не верује осудиће се."

(Дела апостолска, глава 2:38-47)   "А Петар им рече: Покајте се, и да се крстите сваки од вас у име Исуса Христа за опроштење греха; и примићете дар Светог Духа;
Јер је за вас обећање и за децу вашу, и за све далеке које ће год дозвати Господ Бог наш.
И другим многим речима сведочаше, и мољаше их говорећи: Спасите се од овог поквареног рода.
Који дакле радо примише реч његову крстише се; и пристаде у тај дан око три хиљаде душа.
И осташе једнако у науци апостолској, и у заједници, и у ломљењу хлеба, и у молитвама.
И уђе страх у сваку душу; јер апостоли чинише многа чудеса и знаке у Јерусалиму.
А сви који вероваше беху заједно, и имаху све заједно.
И течевину и имање продаваху и раздаваху свима као што ко требаше.
И сваки дан беху једнако једнодушно у цркви, и ломљаху хлеб по кућама, и примаху храну с радошћу и у простоти срца,
Хвалећи Бога, и имајући милост у свију људи. А Господ сваки дан умножаваше друштво оних који се спасаваху."

Требамо разјаснити да колико год је крштење важно само крштење нас не може спасити да се оперемо греха својих него нам је потребан Исус Христос у нашем срцу и души.
Знаци потпуно прихваћање Бога и Божије рећи као и лични препород и отргнуће од греха вас може опрашти греха, а крштењем званићно објавити тај догађај.

Дела апостолска, глава 22:16 "И сад шта оклеваш? Устани и крсти се, и опери се од греха својих, призвавши име Господа Исуса."

Исусово жртвовање на крсту је преузело све наше грехе.

(Јеврејима, глава 10:12)   "А Он принесавши једину жртву за грехе седи свагда с десне стране Богу."

Свето Писмо нас стално саветује шта је потребно знати…

(1. Јованова, глава 2,1-5);  "1. Дечице моја! Ово вам пишем да не грешите; и ако ко сагреши, имамо заступника код Оца, Исуса Христа праведника,
      2. И Он очишћа грехе наше, и не само наше него и свега света.
      3. И по том разумемо да Га познасмо, ако заповести Његове држимо.
      4. Који говори: Познајем Га, а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема;
      5. А који држи реч Његову, у њему је заиста љубав Божија савршена; по том познајемо да смо у Њему."

(Јеврејима, глава 5,9);
      "И свршивши све, постаде свима који Га послушаше узрок спасења вечног."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *