Сигурност

Да ли си сигуран да имаш вечни живот и када умреш да ћеш ићи на небо? Бог жели да будеш сигуран! Библија каже: “Ово написах вама који верујете у име Сина Божијег, да знате – да имате вечни живот” (1 Јованова 5:13).
Претпостави да стојиш пред Богом управо сада и да те Он пита, “Зашто да те пустим у небо?” Шта би му ти рекао?
Можда не знаш шта да одговориш. Оно што треба да знаш је да нас Бог воли и да се Он побринуо за начин како да будемо сигурни где ћемо провести вечност.
Свето Писмо то овако дефинише:
“Јер Бог је тако заволео свет да је свог јединородног Сина дао, да сваки – ко верује у Њега – не пропадне, него да има вечни живот. (Јован 3:16). Прво морамо да разумемо проблем због кога не можемо да идемо на небо. Проблем је следећи – наша грешна природа нас спречава да имамо лични однос са Богом.
Ми смо грешници по природи али и нашим избором. 
"Сви су згрешили и тако су лишени славе Божије.” (Римљани 3:23). Не можемо сами себе да спасимо. “Јер сте посредством вере благодаћу спасени, и то није од вас, – Божији је дар; не од дела да се нико не похвали” (Ефесци 2:8-9). Ми заслужујемо смрт и пакао. “Смрт је, наиме плата за грех” (Римљани 6:23).

Бог је свет и праведан и мора да казни грех, али нас ипак воли и дао нам је могућност да нам греси буду опроштени. Исус је рекао: “Ја сам пут и истина и живот; нико не долази к Оцу – сем кроз мене.” (Јован 14:6). Исус је умро на крсту за нас: “Јер је и Христос једном умро за грехе, праведник за неправеднике, да нас приведе Богу, тело су му додуше, убили, али је духом оживљен.” (1 Петрова 3:18). Исус је био васкрснут из мртвих: “Који је предан за наше грехе и подигнут ради нашег оправдања” (Римљани 4:25).

Тако, да се вратимо на првобитно питање – “Како могу бити сигуран да ћу ићи на небо када умрем ?” Одговор је следећи –поверуј у Господа Исуса, па ћеш бити спасен и ти и твој дом (Дела 16:31). “А свима који га примише, даде моћ да постану деца Божија, – онима што верују у Његово име” (Јохн 1:12). Вечни живот можеш да примиш као БЕСПЛАТАН поклон. “ … а благодатни дар Божији је – вечни живот у Христу Исусу, Господу нашем(Римљани 6:23). Можеш да живиш смисаон и испуњен живот управо сада. Исус је рекао: “Ја сам дошао да имају живот и да га имају у изобиљу” (Јован 10:10). Вечност можеш да проведеш са Исусом на небу, јер је Он обећао: “И кад одем и припремим вам место, доћи ћу опет и узећу вас к себи, да и ви будете где сам ја” (Јован 14:3).

Ако желиш да прихватиш Исуса као свог Спаситеља и примиш опроштење од Бога, ево молитве коју можеш да молиш. Изговарање ове или било које друге молитве те неће спасити. Само вером у Исуса Христа ти греси могу бити опроштени. Ова молитва је једноставно само начин да покажеш Богу своју веру у Њега и да му се захвалиш за твоје спасење. "Боже, знам да сам згрешио против тебе и да заслужујем да будем кажњен. Али је Исус Христос преузео казну коју ја заслужујем, тако да вером у Њега ми може бити опроштено. Ја се окрећем од својих греха и верујем Ти за своје спасење. Хвала ти за Твоју предивну благодат и опроштење – дар вечног живота! Амин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *