И за судију некад дође задњи звиждук

Прошли август Пиерлуиђи Колина, један од најбољих судија света, дао је своју оставку. Италијански фудбалски савез је одлучио да сме да суди само још у другој лиги. Разлог за то понижење био је скандал у вези рекламе у коју је 45-годишњи Колина био уплетен.

Био је потписао један уговор за рекламу ауто произвођача Опел, тежак милионе, али пре тога није пријавио тај уговор саставу судија да би га одобрили. Осим тога било је и проблема због чињенице да је Опел у исто време и спонзор клуба АЦ Милан.

Колина је у то време већ снимао рекламне спотове за Опел. Он је рекао да је већ месецима пре тога информисао координатора свих судија о томе. Уосталом он и није смео више да води игре у првој лиги јер је већ био престар. Наравно да је већ било рађено на томе да му се да екстра дозвола за рад, али му је скандал са Опелом све уништио.

Штета, што је тај генијалан, популарни судија морао да напусти фудбалску позорницу тако понижено. Али то опет доказује да и судије, о којима се мисли да не греше, имају своје грешке и границе.

Како је добро да у "игри живота" постоји неко непристрасан и неподмитљив, код кога постоји 100 посто правде, али срећом, и савршена љубав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *