Плодови порнографије

Џ. М.К.

    "Не варајте се, Бог се не да исмејавати. Јер што човек сеје, оно ће и жњети: ко сеје у своју плот од плоти ће жњети погибао…" (Гал. 6:7-8)

У хладној, мрклој ноћи нема боље ствари од пламтеће ватре у камину. Можете наслагати дрва и пустити ватру да гори и греје. Она пружа сигурност, опушта, топла је и романтична. Сада узмите ту исту ватру из камина који је саграђен управо за ватру и ставите је насред дневне собе. Одједном она постаје разорна, може запали целу кућу и убије све станаре у њој. Сексуална пожуда је попут те ватре. Докле год се секс упражњава у оквиру "зидина" брака, он је прекрасан, топао и романтичан. Порнографија прља секс и извлачи изван целог тог контекста.
Уносан посао

Порнографија је велики посао који некима доноси много новца на лак начин, и те људе не занима ништа друго осим профита. Приказаће вам било шта, само да би вас натерали да се вратите за висе. "Прошле године је изашло 11.000 порно видеа према 400 филмова снимљених у Холљwоод-у… 70.000 порнографских Интернет страница." (Неw Yорк Тимес, 20. мај 2001. "Голи капиталисти")
Порнографско приказивање секса

Један од најважнијих делова нашег менталног здравља је здрава представа нашег сексуалног идентитета. Ако су ове представе загађене, критични део оног ко ми јесмо се изокреће. Порно култура представља да су секс, љубав и интимност једна иста ствар. У порнографији људи спавају са странцима – људима које су тек срели. Философија је: "Све што је важно је моје властито задовољство. Није битно чије тело користим докле год добијам оно шта хоћу." Порнографија вас тера да мислите да је секс нешто што можете да практикујете било када, било где, са било ким, као што морате тј. требате и да једете.

Порнографија, или како је финије желе називати "еротика", се слободно може назвати "легалном рекламом" проституције. Она је њен "излог" и та која потпомаже проституцију.
Шта секс заиста значи

Порнографско је гледиште је веома тупо и плитко. Добри и трајни односи се не граде на сексу него на преданости, бризи и обостраном поверењу. У том контексту, попут ватре у камину, секс је предиван. Бити са неким ко вас воли и прихвата, са неким ко вам је предан до краја вашег заједничког живота, неким коме се можете у потпуности предати, то секс чини стварно прекрасним.
Лажи порнографије

Истину о сексу не можете научити из порнографије. Она се не бави истином и није начињена да образује, него да продаје и да се на њој заради. Порнографија це сервирати лажи које су јој потребне да привуче и задржи публику. Она се развија на лажима – лажима о сексу, женама, браку и многим другим стварима. Погледајмо неке од ових лажи и како оне могу да вам веома озбиљно поремете живот и ставове.

1) Жене су нижа од људских бића
Жене се у часопису "Плаyбоy" називају "зечицама", чиме их се претвара у животиње или "плаyматес" (стварима за игру) , што их чини играчкама. Часопис "Пентхоусе" их назива "љубимцима". Порнографија често о женама говори као о животињама, играчкама или деловима тела. Нека порнографија показује само тело или гениталије, а уопште не показује лице, чиме се игнорише чињеница да су жене стварна људска бића која мисле и осећају, оне су само "објекти" за задовољење.

2) Жене су за "играње"
Неки спортски часописи имају издања "Лепотице у бикинијима". Ово сугерише да су жене само врста спорта. Порнографија на секс гледа као на игру а у игри морате да победите, освојите или постигнете резултат. Мушкарци који размишљају на овакав начин радо говоре о "постизању резултата" код жена. О својој мужевности суде по томе колико могу да "освоје". Свака жена са којом "постигнем резултат" је још један трофеј на мојој полици, још један "зарез" на мом каишу којим се потврђује моја мушкост.

3) Жене су имовина тј. ствари
Сви смо видели слике скупог аутомобила са секси девојком која лежи на њему – ово је редовна реклама на сајмовима аутомобила. Неизговорена порука ове рекламе је: "Купи једно и имаћеш обоје." "Хардцоре" порнографија иде чак и даље с овом идејом јер приказује жене попут робе у каталогу излажући их што је више могуће да купац може добро да погледа. Не изненађује чињеница да много младих мушкараца мисле да ако потроше нешто новца на излазак са неком девојком, имају право да спавају са њом. Порнографија шаље поруку да жене могу да се купе.

4) Вредност жене зависи о привлачности њеног тела
Жене које су мање привлачне у порнографији се исмејавају и називају се "кучкама", "китовима", "свињама" или горе, једноставно зато што не задовољавају порнографске критеријуме "савршене" жене. Порнографију не занима женин ум или личност, важно јој је само њено тело. Такозвани избори за "мис света", нису ништа друго до "тезге" за наметање и продају "савршених" женских пропорција.

5) Жене воле да су силоване
"Када она каже ‘не’, уствари мисли ‘да’", је типичан порно сценариј. Приказује се силовање жена где се оне испочетка боре и бране, а онда почне да им се свиђа и пристану на однос. Порнографија учи мушкарце да жене уствари воле да их се понижава, озлеђује и злоставља у сврху забаве – предигре.

6) Жене воле да буду понижаване
Порнографија је често пуна говора о мржњи против жена. Приказује се мучење и понижавање жена на стотине болесних начина и како оне практично моле за још. Показује ли овакав третман икакво поштовање према жени? Икакву љубав? Или то порнографија пропагира мржњу и презир према женама?

7) Секс је и за децу
У порнографији најбоље иде продаја имитације "дечијих" порно филмова. Жене се приказују да изгледају као мале девојчице с коњским реповима, ципелицама какве носе девојчице и са плишаним медом у руци. Порука ових слика је да је нормалан секс између одраслих и деце. Ово утиче на зависника од порнографије да и на децу почне да гледа као на сексуалне објекте, чему га то даље води ка педофилији.

8) Опасан секс је узбудљив
Порнографија често убацује незаконите или опасне елементе како би секс био "занимљивији" и сугерише да у сексу не може да се ужива ако није чудан, незаконит или опасан.

9) Проституција је нешто гламурозно
Порнографија гради узбудљиву слику о проституцији. У стварности су многе жене које се приказују у порнографским материјалима одбегле девојке заробљене попут робиња. Многе од њих су сексуално злостављане, неке су заражене неизлечивим преносивим полним болестима и често умиру јако младе. Многе од њих се дрогирају јер не могу да се са свим тим носе.
Друштво које сеје ветар, жање олују

Порнографија зарађује на уништеним животима младих жена и заробљава мушкарце који троше јако пуно времена и новца подлежући њеним производима. Резултат свега тога је друштво са изопаченим моралом, уништене породице, илегални абортуси, криминал, трговина људима… треба ли још набрајати плодове порнографије?

Испуњава се реч пророка Осије: "Јер сеју ветар, па ће жети олују." (Осија 8:7).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *