Степени казне

Реците ми: да ли постоје степени казне? Грешници ће бити укопани један, два или три метра дубоко у земљу? Не. Али како могу гомилати гнев за дан гнева? Зато што постоје степени казне у Гехени после Суда.

На пример, Еванђеље по Матеју 11,23-24: "И ти, Кафарнауме, зар ћеш се до неба подићи? До ада ћеш сићи; јер да су се у Содому догодила чуда која су се догодила у теби, остао би до данашњег дана. Али вам кажем да ће содомској земљи бити лакше на дан суда него теби."

Како је то могуће? Зато што постоје степени казне: после Судњег дана, кад грешници буду премештени у последње место казне за душе.

Посланица Римљанима 2,8-9: "… гнев и љутња, невоља и мука на свако тело?" – Не! Изворни текст каже: "… на сваку душу!"

2. посланица Солуњанима 1,7-9; Ово је време кад Господ Исус долази да суди свету. Биће суђено огњем. Али, то неће бити све. "А вама мученицима покој са нама приликом појаве Господа Исуса са неба… у пламеном огњу који ће казнити оне што не знају Бога и оне што нису послушни Еванђељу о Господу нашем Исусу" – а следи наставак: "… који ће бити кажњени вечном пропашћу далеко од лица Господњег и од његове силне славе."

У посланици Јеврејима 6,2 говори се о васкрсењу и вечном суду. Зашто да мртви васкрсавају само да би били поново предани смрти? То је васкрсење на вечни суд.

Јеврејима 6,8: "Њен крај је у спаљивању" – то је коначни затвор за грешника.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *