Савети

Распитајте се и тражите савет у Светом Писму које једино помаже и Богу приближава.

1) Признајте да сте грешни!
Библија каже по; (Римљанима, глава 3:23)   -Јер сви сагрешише и изгубили су славу Божију,

2) Схватите да Бог има створен наћин за ваше спасење.
(Јован, глава 3:16)   -Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.

3) Схватите да самог себе неможете спасити!
(Титу, глава 3:5)   -Не за дела праведна која ми учинисмо, него по својој милости спасе нас бањом прерођења и обновљењем Духа Светог,

4) Отргните се ваших греха!
(Лука, глава 13:3)   -Не, кажем вам, него ако се не покајете, сви ћете тако изгинути.

5) Питајте Исуса Христа за спас!
(Римљанима, глава 10:13)   -Јер који год призове име Господње спашће се. (Дела апостолска, глава 16:31) -А они рекоше: Веруј Господа Исуса Христа и спашћеш се ти и сав дом твој.

6) Признати Исуса Христа пре себе или других.
(Римљанима, глава 10:9-10) – Јер, ако признајеш устима својим да је Исус Господ, и верујеш у срцу свом да Га Бог подиже из мртвих, бићеш спашен. Јер се срцем верује за правду, а устима се признаје за спасење.
1.Купите Библију и читајте саваког дана како би могли упознати Исуса Христа боље.
2.Обавестите друге око себе у вези Исуса Христа.
(Свето Јеванђеље по Марку), глава 1:1. Поћетак јеванђеља Исуса Христа Сина Божјег. 2. Као што стоји у пророку: Ево ја шаљем анђела свог пред лицем Твојим, који че приправити пут Твој пред Тобом. 3. Глас је оног што виће у пустињи: Приправите пут Господњи, поравните стазе Његове.   4. Појави се Јован крстећи у пустињи, и проповедајући крштење покајања за опроштење греха. 39. И проповеда по зборницама њиховим по свој Галилеји, и ђаволе изгони. 41. А Исус, пошто се смиловао, пружи руку, и дохвативши га се реће му: Хоћу, очисти се. 42. И тек што му то реће, а губа оде с њега, и оста чист.
(Свето Јеванђеље по Матеју, глава 4:18) И идући покрај мора галилејског виде два брата, Симона, који се зове Петар, и Андрију брата његовог, где мећу мреже у море, јер беху рибари.
19 И реће им: Хајдете за мном, и учинићу вас (рибо)ловцима људским.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *